Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιβεβλημένη απάντηση το δυνάμωμα της λαϊκής πάλης

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει για το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για την ΕΥΠ:

«Η κυβέρνηση με το σχέδιο νόμου για την ΕΥΠ στοχεύει στον εκσυγχρονισμό και την προσαρμογή της δράσης των μυστικών κρατικών υπηρεσιών στα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφώσει οι διακρατικές αποφάσεις (ΗΠΑ και ΕΕ) και οι διμερείς συμφωνίες των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ σε βάρος των στοιχειωδών ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Κύριος στόχος είναι η αναβάθμιση του ρόλου των μυστικών υπηρεσιών για την αποτελεσματική καταστολή του λαϊκού κινήματος, την παρακολούθηση των λαϊκών κινητοποιήσεων, τη δημιουργία προβοκατόρικων γεγονότων κ.ά.

Τα παραπάνω ομολογούνται ευθαρσώς καθώς η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η επιδίωξή της είναι "να προσανατολισθούν και να προσαρμοστούν η αποστολή και οι δράσεις της ΕΥΠ προς τις σύγχρονες απαιτήσεις, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία μας, αλλά και τη διεθνή κοινότητα από πλευράς εγκληματικών απειλών".

Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η αντιλαϊκή πολιτική συνοδεύεται υποχρεωτικά με ενίσχυση των αστικών κατασταλτικών μηχανισμών και επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα. Το λαϊκό εργατικό κίνημα επιβάλλεται να απαντήσει δυναμώνοντας την πάλη του, απαιτώντας την κατάργηση των προσχηματικών "τρομονόμων" και των συμφωνιών που νομιμοποιούν την παρακολούθηση και αναγορεύουν τη λαϊκή πάλη σε εγκληματική δράση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ