Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Επιχειρούν νομιμοποίηση του οπίου στο Αφγανιστάν

Παρέμβαση του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή

Καθημερινή εικόνα του «απελευθερωμένου» Αφγανιστάν

Associated Press

Καθημερινή εικόνα του «απελευθερωμένου» Αφγανιστάν
Νομιμοποίηση της παραγωγής οπίου στο Αφγανιστάν, με το πρόσχημα της χρήσης του για «ιατρικούς σκοπούς», επιχειρεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αυτό κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, σε δήλωσή του κατά την υπερψήφιση στην Ολομέλεια του Σώματος, την περασμένη Πέμπτη, στο Στρασβούργο, της Εκθεσης Cappato για την «πρόταση σύστασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Συμβούλιο για την παραγωγή οπίου στο Αφγανιστάν για ιατρικούς σκοπούς».

Οπως σημείωσε «η Εκθεση ομολογεί με ωμό κυνισμό τους στόχους και τις επιδιώξεις των ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ για τον πόλεμο και την κατοχή του Αφγανιστάν, αποκαλύπτει το αποκρουστικό πρόσωπο του ιμπεριαλισμού, τη βάρβαρη φύση του. Στο κατεχόμενο από τους ιμπεριαλιστές Αφγανιστάν παράγεται σήμερα - όπως η ίδια η έκθεση ομολογεί - το 87% του οπίου παγκοσμίως. Η παραγωγή οπίου στο Αφγανιστάν άρχισε με τη σταθερή υποστήριξη των ΗΠΑ και ΕΕ τη δεκαετία του '80, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι Ταλιμπάν - τότε συμμάχων της Δύσης - που "μάχονταν ενάντια στη σοβιετική εισβολή".

Σήμερα, μετά τον πόλεμο και την κατοχή, οι ναρκοεπιχειρήσεις που υποθάλπουν οι ιμπεριαλιστές αβγαταίνουν τα κέρδη τους. Τώρα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητάει τη νομιμοποίηση της καλλιέργειας και παραγωγής στο Αφγανιστάν του φονικότερου ναρκωτικού στον κόσμο, για να χρησιμοποιηθεί δήθεν για ιατρικούς σκοπούς. Και μάλιστα τη στιγμή που ο Διεθνής Οργανισμός Ελέγχου Ναρκωτικών επισημαίνει ότι υπάρχει υπερπροσφορά οπιούχων για θεραπευτικούς σκοπούς. Η έκθεση χρησιμοποιεί τη δικαιολογία ότι δε θέλει να επιβάλλονται βίαιες λύσεις κατά των κατοίκων, όπως η υποχρεωτική εκρίζωση των καλλιεργειών. Τη στιγμή που τα κατοχικά στρατεύματα των ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ σπέρνουν καθημερινά το θάνατο, δολοφονώντας χιλιάδες αθώους αμάχους Αφγανούς!

Με φαιδρά και προκλητικά προσχήματα η ΕΕ επιχειρεί να νομιμοποιήσει την παραγωγή ναρκωτικών για να προστατεύσει την ανεμπόδιστη δράση και τα κέρδη της ναρκοβιομηχανίας, αποδεικνύοντας ότι οι ιμπεριαλιστές δε γνωρίζουν κανένα φραγμό. Ο μοναδικός φραγμός που καταλαβαίνει ο ιμπεριαλισμός είναι η πάλη των λαών ενάντια στα εγκληματικά σχέδιά του, ο αγώνας για την οριστική ανατροπή του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ