Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΛΜΕ
Με απόφαση της πλειοψηφίας μακριά από τους αγώνες

«Το πρόβλημα της εκπαίδευσης είναι πολιτικό και ταξικό. Γι' αυτό είναι υπόθεση όλου του λαού και όχι κάποιων ηγεσιών και συντεχνιών που στενεύουν τη δυνατότητα της κοινής πάλης του εκπαιδευτικού κινήματος με την υπόλοιπη εργατική τάξη». Με την ξεκάθαρη αυτή θέση, με διεκδικητικό πλαίσιο που στρέφεται ενάντια στην ουσία της πολιτικής που γεννά τα προβλήματα και με πρόγραμμα δράσης που προτάσσει τη δημιουργία παλλαϊκού μετώπου για την Παιδεία - συντονισμό με το ταξικό εργατικό κίνημα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους εκπαιδευτικούς δίνουν καθημερινά τη μάχη στα σχολεία.

Παράλληλα επιμένουν να εκφραστεί και σε επίπεδο ΟΛΜΕ η ανάγκη άμεσης αγωνιστικής απάντησης στην αντιδραστική - αντιεκπαιδευτική πολιτική. Ετσι στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, η ΕΣΑΚ - ΔΕΕ κατέθεσε για μία ακόμα φορά πρόταση να αποφασιστεί η συμμετοχή και των καθηγητών στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ στις 7/11, 24ωρη απεργία στις 9/11 και το τρίτο δεκαήμερο του Νοέμβρη, γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ από 5 Νοέμβρη, γενική συνέλευση προέδρων στις 10 Νοέμβρη και νέο γύρο γενικών συνελεύσεων στις 27/11.

Η πρόταση δεν μπήκε καν σε συζήτηση και η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ με ψήφους της ΠΑΣΚ, της Συνεργασίας και της Παρέμβασης αποφάσισε να επαναλάβει τη γνωστή ετήσια «τουφεκιά», σύμφωνα με την οποία οι γενικές συνελεύσεις των καθηγητών θα συζητήσουν και ίσως αποφασίσουν την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στις ...26 Νοέμβρη, περίοδο που συμπίπτει με την επίσης ...επετειακή «τουφεκιά» που αποφασίζουν κάθε χρόνο η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για τον προϋπολογισμό. Οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ θα συνεδριάσουν στις 15 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ