Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΤΡΑ
Μετράνε κέρδη σε κάθε μπουκιά φαΐ!

Η παράδοση πλευρών της λειτουργίας των πανεπιστημίων σε επιχειρήσεις περπατάει βήμα βήμα. Στο εστιατόριο του Πανεπιστημίου της Πάτρας, εδώ και ένα μήνα περίπου, φοιτητές οικότροφοι στη Φοιτητική Εστία και γενικότερα φοιτητές του πανεπιστημίου, έχουν προχωρήσει σε επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις απαιτώντας το αυτονόητο: Να μην αποτελεί αντικείμενο κερδοσκοπίας ακόμα και η μπουκιά το φαΐ, να δικαιούνται όλοι οι φοιτητές δωρεάν σίτιση.

Οι φοιτητές διεκδικούν το δικαίωμά τους στη δωρεάν σίτιση σε εστιατόρια που να λειτουργούν με την ευθύνη του πανεπιστημίου και όχι μιας επιχείρησης που προκειμένου να έχει κέρδος ταΐζει αμφιβόλου ποιότητας φαγητό και εξοντώνει τους ελάχιστους υπαλλήλους που απασχολεί. Αλλωστε, είναι χαρακτηριστικό ότι το εστιατόριο καλύπτει τη σίτιση μόνο 2.500 φοιτητών από τους 14.000! Την αντίδραση των φοιτητών πυροδότησε το γεγονός ότι τη στιγμή που το εστιατόριο δεν καλύπτει τις ανάγκες σίτισης των φοιτητών, στις 11 Οκτώβρη έγινε μειοδοτικός διαγωνισμός και υπογράφτηκε σύμβαση με ιδιωτικό συνεργείο, στο οποίο καταβάλλονται 16.660 ευρώ για 45 μέρες! Το κατά κοινή ομολογία μεγάλο χρηματικό ποσό δεν έχει καμία αντανάκλαση στην ποιότητα του φαγητού που παρέχεται στους φοιτητές. Επιπλέον, η ανάληψη πλευρών της λειτουργίας του Ιδρύματος από εργολαβίες, στρώνει το έδαφος για την επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης και στους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Ο Σύλλογος Φοιτητών Εστίας, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, για να μπορούν να μπαίνουν στο εστιατόριο όλοι οι φοιτητές με επίδειξη του πάσο, με παραστάσεις διαμαρτυρίας και αποκλεισμούς του εστιατορίου και των γραφείων της Διεύθυνσης. Αλλά η αγωνιστική δραστηριότητα, η συνδικαλιστική δράση και το μπλοκάρισμα των σχεδίων επιχειρηματικής λειτουργίας ενοχλούν: Ο διευθυντής της Εστίας και νομαρχιακός σύμβουλος του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα, κάθε φορά που οι φοιτητές κινητοποιούνται και απαιτούν δωρεάν σίτιση, κάνει λοκ άουτ στο εστιατόριο, αφήνοντας νηστικούς 2.500 φοιτητές! Και την ίδια στιγμή, επιτίθεται με ρατσιστικά σχόλια στον πρόεδρο του Συλλόγου Φοιτητών της Εστίας, ο οποίος είναι αλβανικής καταγωγής και ...ψάχνει «υποκινητές» στην ΚΝΕ και το ΚΚΕ! Δεν του αρκεί η πείνα ως λόγος κινητοποίησης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ