Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Αύριο οι συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις
  • Στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια η συγκέντρωση στην Αθήνα
  • Στις 11.30 π.μ. στο Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη

Από την κινητοποίηση φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων στις 18 Οκτώβρη στην Αθήνα
Από την κινητοποίηση φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων στις 18 Οκτώβρη στην Αθήνα
Με κεντρικό αίτημα τη διεκδίκηση πραγματικά δημόσιας και δωρεάν Παιδείας, ανώτατης εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου, φοιτητές, σπουδαστές και εκπαιδευτικοί διοργανώνουν αύριο Πέμπτη κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις. Κυρίαρχο αίτημα είναι να καταργηθεί - να μην εφαρμοστεί ο νόμος πλαίσιο που θεσμοθετεί την επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων και να μην εφαρμοστεί η κοινοτική Οδηγία 36/05, που εξομοιώνει τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων πανεπιστημίου και ΤΕΙ με εκείνα των αποφοίτων διαφόρων ιδιωτικών κολεγίων και ΚΕΣ, στρώνοντας ταυτόχρονα το έδαφος για την αναγνώριση των ιδιωτικών ψευτοπανεπιστημίων.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση προγραμματίζεται για τις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Στη συγκέντρωση καλούν με αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων οι σύλλογοι φοιτητών Γεωπονικής, Φυσικού, Οικονομικού, Βιολογικού, Νηπιαγωγών και ΕΜΜΕ και οι σύλλογοι σπουδαστών Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών και Σχολής Διοίκησης Οικονομίας Πειραιά, ενώ συνεχίζονται και σήμερα οι γενικές συνελεύσεις. Πέρα από τα ξεκάθαρα αιτήματα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, οι σύλλογοι διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλιά και την ασφάλιση και απαιτούν να μην περάσουν τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα και να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Στη Θεσσαλονίκη στη συγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στο Πολυτεχνείο καλούν με αποφάσεις τους οι φοιτητικοί σύλλογοι Πληροφορικής, Μουσικού (ΑΠΘ), Γεωλογικού, Μαθηματικού, Ηλεκτρολόγων, ενώ για σήμερα έχουν προγραμματιστεί κι άλλες γενικές συνελεύσεις. Αγωνιστικό ραντεβού δίνουν κι οι σπουδαστές του ΤΕΙ στη Δράμα για πορεία στις 11 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας και στη συνέχεια κάθοδο στην Καβάλα για παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του ΤΕΙ Καβάλας με αίτημα τη δωρεάν μεταφορά των σπουδαστών.

Στην Πάτρα, σε συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Παράρτημα, καλούν οι σύλλογοι φοιτητών Θεατρικού, Φιλολογικού, Πολιτικών Μηχανικών, Μαθηματικού, Βιολογικού, Χημικού, Χημικών Μηχανικών, Φαρμακευτικού, Εστίας και ο σύλλογος σπουδαστών Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας - Πρόνοιας. Στα Γιάννενα, σε κινητοποίηση στις 12 το μεσημέρι στην Ακαδημία καλούν οι σύλλογοι φοιτητών Ιατρικής και Πληροφορικής και ο Σύλλογος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στην Κέρκυρα, σε κινητοποίηση αύριο καλεί ο Σύλλογος Φοιτητών Μουσικού και στο Αγρίνιο ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών.

Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται αύριο και να τις δώσουν το περιεχόμενο και τα αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες πραγματικές λαϊκές ανάγκες, απευθύνουν οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ. Αποφάσεις για συμμετοχή έχουν πάρει οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ και έχουν κηρύξει στάσεις εργασίας, δίωρη η ΔΟΕ (τις δύο τελευταίες του πρωινού κύκλου και τις δύο πρώτες του απογευματινού) και τρίωρη η ΟΛΜΕ (11 π.μ. - 2 μ.μ. για τον πρωινό κύκλο και 2 μ.μ. - 5 μ.μ. για τον απογευματινό). Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ καλεί τις γενικές συνελεύσεις και τα Διοικητικά Συμβούλια των συλλόγων διδασκόντων να αποφασίσουν τη συμμετοχή των πανεπιστημιακών στις κινητοποιήσεις και να προκηρύξουν στάσεις εργασίας.

  • Στη συνέλευση Τμήματος Τοπογράφων Μηχανικών του ΑΠΘ έγινε αποδεκτό το ψήφισμα της Πανσπουδαστικής ενάντια στην κοινοτική Οδηγία 36/05.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ