Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»
Κλειστό και διασκορπισμένο

Με πικετοφορία έξω από το υπουργείο Υγείας χτες οι εργαζόμενοι στους «Αγιους Ανάργυρους» θύμισαν ότι οι ασθενείς χρειάζονται το ογκολογικό νοσοκομείο, που χτυπήθηκε από το σεισμό της 7.9.1999, αλλά ουσιαστικά διαλύθηκε με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, καθώς δε δέχτηκε τις εναλλακτικές προτάσεις του προσωπικού.

Στις 12.30 χτες το μεσημέρι δεκάδες εργαζόμενοι με συνθήματα όπως «η κυβέρνηση είπε ψέματα στο λαό, το ογκολογικό παραμένει κλειστό» και «οι λίστες φρακάρανε, η αρρώστια δεν περιμένει, με υποσχέσεις δε γινόμαστε καλά», ζήτησαν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει άμεσα στην κατασκευή του νέου νοσοκομείου στον ίδιο χώρο που στεγαζόταν το παλιό.

Ομως στη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι του σωματείου εργαζομένων με το γενικό γραμματέα του υπουργείου, Χ. Σοφιανό , ο τελευταίος έδωσε για μια ακόμη φορά αόριστες υποσχέσεις για την κατασκευή του νοσοκομείου, κάνοντας γνωστό πως ακόμα δεν υπάρχει η σχετική εδαφολογική μελέτη και δεν έχουν εξασφαλιστεί τα απαραίτητα κονδύλια. Επιπλέον δεν ξεκαθάρισε αν το νοσοκομείο θα διατηρήσει τον ογκολογικό χαρακτήρα που έχει ή όχι.

Οι χτεσινές ασαφείς θέσεις του εκπροσώπου του υπουργείου ενέτειναν την αγωνία των εργαζομένων και των ασθενών, αφού ήρθαν να προστεθούν στη διάψευση, ουσιαστικά, από το σημερινό τον υπουργό Υγείας, των δεσμεύσεων του προκατόχου του υπουργού Λ. Παπαδήμα.

Συγκεκριμένα, οι εργασίες για την ανακατασκευή του, που σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Υγείας Λ. Παπαδήμα θα ξεκινούσαν στις αρχές καλοκαιριού, δεν έχουν ακόμα ούτε ξεκινήσει, αλλά ούτε προγραμματιστεί και στο νοσοκομείο σήμερα λειτουργεί μόνο η Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας. Μάλιστα, από τους 780 εργαζόμενους που απασχολούνταν μέχρι την ημέρα του σεισμού στο νοσοκομείο, σήμερα εργάζονται μόνο 80. Οι υπόλοιποι μετατάχθηκαν σε άλλα νοσοκομεία.

Σε συνάντηση όμως που είχε πριν λίγες μέρες ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου, Π. Βασιλόπουλος, με τον υπουργό Υγείας Αλ. Παπαδόπουλο, ο υπουργός δήλωσε ότι «έχει επιδερμική ενημέρωση για το θέμα» και πως «δεν έχει πειστεί ότι χρειάζεται νέο νοσοκομείο». Αναφερόμενος στις υποσχέσεις που είχε δώσει η πρώην γενική γραμματέας του υπουργείου, Ιω. Πανοπούλου, στους εργαζόμενους και στους ασθενείς, σχετικά με την αποκατάσταση της λειτουργίας του νοσοκομείου, ο Αλ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε τις υποσχέσεις αυτές «υπερβολικές».

Ο πρόεδρος του νοσοκομείου υπενθύμισε στον υπουργό τις δεσμεύσεις της σημερινής υφυπουργού Υγείας, Χ. Σπυράκη, στις αρχές του καλοκαιριού στη Βουλή, όπου, απαντώντας σε σχετική Ερώτηση εκπροσώπων κομμάτων είχε πει πως σχεδιάζεται νέο νοσοκομείο.

Η νέα απάντηση του υπουργού - όπως μεταφέρθηκε στους εργαζόμενους - ήταν ότι δεν «υπάρχει σχέδιο για νέο νοσοκομείο».

Ετσι οι ασθενείς και οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Αγιοι Ανάργυροι» εισπράττουν σήμερα απλά την απόδειξη του εμπαιγμού της κυβέρνησης για όλα όσα τους έταζαν εδώ και ένα χρόνο οι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και βλέπουν πως τη μάχη για την υγεία θα πρέπει να συνεχίσουν να τη δίνουν περιπλανώμενοι σε άλλα νοσοκομεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ