Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ο αγώνας για τη μόρφωση των παιδιών τους
  • Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ ενάντια στην εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας 36/2005 για τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών
  • Κοινή σύσκεψη για συστράτευση με τους μαθητές από τις Ομοσπονδίες Γονέων Αθήνας, Πειραιά, Αττικής
  • Συγκεντρώσεις για την Παιδεία διοργανώνονται αύριο σε πολλές πόλεις με αποφάσεις φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων καθώς και εκπαιδευτικών. Στην Αθήνα η συγκέντρωση προγραμματίζεται στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Οι μαθητές εντείνουν τις κινητοποιήσεις μαζί με τους γονείς τους, που προχωρούν σε πολύμορφες πρωτοβουλίες στήριξης του αγώνα τους.
  • Το ΚΚΕ καλεί τους γονείς και συνολικά τους εργαζόμενους, τα εργατικά συνδικάτα, να σταθούν αποφασιστικά δίπλα στο μαθητικό κίνημα, να κάνουν δική τους υπόθεση την αντιπαράθεση με την πολιτική που εμπορευματοποιεί και υποβαθμίζει τη μόρφωση, ιδιωτικοποιεί την εκπαίδευση. Με Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή απαιτεί να μην εφαρμοστεί η κοινοτική οδηγία 36/05, να κλείσουν τα ιδιωτικά κολέγια και ΚΕΣ, να διαμορφωθεί σύστημα αποκλειστικά δημόσιων, δωρεάν επαγγελματικών σχολών μετά τη δωδεκάχρονη εκπαίδευση.
  • Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση βάζει σε λειτουργία μηχανισμούς τρομοκράτησης των μαθητών και ποινικοποίησης των αγώνων τους, με μπροστάρη τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι η επιχείρηση τρομοκράτησης πρέπει να συναντήσει τη λαϊκή κατακραυγή και καταδίκη.

ΣΕΛ.  8  -  11

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ