Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΙΝΑΠ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ
Θλιβερός απολογισμός όσων... δεν έγιναν

Θλιβερό χαρακτηρίζει το ΔΣ της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), σε χτεσινή ανακοίνωσή του, τον απολογισμό των όσων έκανε η κυβέρνηση στο χρόνο που πέρασε για την επούλωση των τραυμάτων που δημιούργησε ο καταστροφικός σεισμός της Αθήνας.

«Τιμωρήθηκαν οι υπεύθυνοι; Αποκαταστάθηκαν οι σεισμοπαθείς; Θωρακιστήκαμε θεσμικά, ώστε να αποφεύγονται τέτοιες συμφορές στο μέλλον; Καθαρίσαμε το ρέμα της Χελιδονούς από τα αυθαίρετα της ντροπής;», θέτει η ΕΙΝΑΠ το ερώτημα και δίνει ταυτόχρονα την αυτονόητη απάντηση: «ΟΧΙ».

«Ο περσινός σεισμός έπληξε και κάποια νοσοκομεία της Αττικής. Η κατάρρευση του μισού νοσοκομείου στο Δαφνί ανέδειξε τη γύμνια μας στον ψυχιατρικό τομέα και οδήγησε την παρεχόμενη ψυχιατρική φροντίδα στο Λεκανοπέδιο σε μορφές και συνθήκες που θυμίζουν "ασυλιακό μεσαίωνα"», υπογραμμίζει η ΕΙΝΑΠ.

Ταυτόχρονα, αναφέρεται στην κατάρρευση του αντικαρκινικού νοσοκομείου «Αγιοι Ανάργυροι», αλλά και στις υποσχέσεις της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας πως σε τρία χρόνια θα έχει ανεγερθεί στη θέση του άλλο σύγχρονο αντικαρκινικό νοσοκομείο. Υποσχέσεις που αποδείχτηκαν φρούδες, καθώς «οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου διασκορπίστηκαν από το ένα σημείο της Αττικής στο άλλο, ενώ ένα χρόνο μετά δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα». «Να περιμένουμε ότι στα άλλα δύο χρόνια θα υλοποιηθεί η υπόσχεση του προηγούμενου υπουργού ή να το ξεχάσουμε;», είναι το επόμενο, μάλλον ρητορικό ερώτημα, που θέτει η ΕΙΝΑΠ.

«Οι δυτικές συνοικίες της Αθήνας», συνεχίζει η ανακοίνωση, «από άποψη υγειονομικής κάλυψης είναι υποβαθμισμένες. Η υποβάθμισή τους έγινε μεγαλύτερη μετά το σεισμό του περσινού Σεπτέμβρη, γιατί χάθηκαν ουσιαστικά τα δύο από τα τρία νοσοκομεία της περιοχής, ενώ αυξήθηκαν για τον ίδιο λόγο οι ανάγκες». Η ΕΙΝΑΠ επισημαίνει ότι στο Χαϊδάρι χτίζεται ένα νοσοκομείο 750 κλινών, το οποίο, σύμφωνα τουλάχιστον με τις συμβατικές υποχρεώσεις πρέπει να τελειώσει στο τέλος του χρόνου και τονίζει ότι οι ανάγκες των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας επιβάλλουν το νοσοκομείο να λειτουργήσει στα πλαίσια του ΕΣΥ και όχι σαν πανεπιστημιακό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ