Σάββατο 3 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το τίμημα της «ανταγωνιστικότητας»

Η υψηλή «ανταγωνιστικότητα» και ο σωρευμένος πλούτος στις ΗΠΑ είναι η μία όψη του νομίσματος. Είναι η γνωστή καραμέλα που πιπιλάνε τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις της ΕΕ και της Ελλάδας, που - προβάλλοντας την αμερικανική πολιτική σαν πρότυπο - καλούν τους εργαζόμενους να κάνουν θυσίες, ώστε η Ευρώπη να προσεγγίσει ή και να ξεπεράσει τις ΗΠΑ σε ανταγωνιστικότητα και σε πλούτο.

Οι εν λόγω κύριοι αποφεύγουν σαν ο διάβολος το λιβάνι να αναφερθούν στη δεύτερη όψη της «ανταγωνιστικότητας» και του σωρευμένου πλούτου στις ΗΠΑ. Αυτή η δεύτερη όψη, αποτυπώνεται στην παρακάτω είδηση, που έκανε το γύρο του κόσμου και μας πληροφορεί πως «ο αριθμός των κατοικιών στις ΗΠΑ που απειλήθηκαν με κατάσχεση κατά το τρίτο τρίμηνο του 2007, ήταν υπερδιπλάσιος συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2006»!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας RealtyTrac, στο τρίμηνο Ιούλη - Σεπτέμβρη βρέθηκαν στις ΗΠΑ σε κάποιου είδους διαδικασία κατάσχεσης συνολικά 446.726 κατοικίες, έναντι 223.251 κατοικιών το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Δηλαδή, μέσα στο τελευταίο δωδεκάμηνο, στην πλουσιότερη χώρα του κόσμου, αυξήθηκε κατά 100,1% ο αριθμός των αμερικανικών νοικοκυριών, που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να χάσουν το σπίτι τους και να μείνουν άστεγοι στους δρόμους, επειδή δεν μπορούσαν να ξοφλήσουν τα δανεικά στις τράπεζες ή άλλα χρέη.

Αυτό το μέλλον επιφυλάσσουν οι κυβερνώντες και στους Ελληνες, οι οποίοι παροτρύνουν τα λαϊκά νοικοκυριά να αντισταθμίσουν τις απώλειες - που προκαλούν οι αντιλαϊκές πολιτικές ενίσχυσης της «ανταγωνιστικότητας» - με δανεικά από τις τράπεζες, προβάλλοντας το επιχείρημα πως τα απλήρωτα δάνεια των νοικοκυριών στην Ελλάδα σαν ποσοστό του ΑΕΠ, είναι πολύ χαμηλότερα σε σχέση με την ΕΕ ή τις ΗΠΑ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ