Σάββατο 3 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αρχίζει, σήμερα, το 11ο Συνέδριο της ΠΕΑΕΑ

Συμμετέχουν περισσότεροι από 250 αντιπρόσωποι, εκπρόσωποι της FIR και άλλων ξένων αντιφασιστικών και μαζικών οργανώσεων

Με το σύνθημα: «Αντίσταση τότε και τώρα και πάντα για κοινωνική αλλαγή και σοσιαλισμό», ανοίγει, σήμερα Σάββατο στις 9 το πρωί, και ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή με την εκλογή νέας Διοίκησης, το 11ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης -ΠΕΑΕΑ, στο Αμφιθέατρο «Αντωνιάδου» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών - ΑΣΟΕΕ (Πατησίων 76, στην Αθήνα).

Στις εργασίες του Συνεδρίου θα πάρουν μέρος πάνω από 250 αντιπρόσωποι που έχουν εκλεγεί από Γενικές Συνελεύσεις των παραρτημάτων της ΠΕΑΕΑ σε όλη την Ελλάδα, που έγιναν γι' αυτό το σκοπό. Είναι χαρακτηριστικό - και απ' αυτή την άποψη πολύ αισιόδοξο για την προοπτική και τους στόχους της οργάνωσης - ότι από τους συνέδρους το ένα τρίτο αποτελούν οι απόγονοι Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Εκτιμάται ότι το 11ο Συνέδριο θα αποτελέσει έναν ακόμα σταθμό στην πορεία της Οργάνωσης. Τα θέματα που θα απασχολήσουν τους συνέδρους είναι η ηλικιακή ανανέωση, η παραπέρα ανάπτυξή της, η μόνιμη και σταθερή επαφή της με τη νέα γενιά. Οσον αφορά στους στόχους πάλης της ΠΕΑΕΑ, τονίζεται ότι η ουσιαστική αναγνώριση της προσφοράς των αγωνιστών στον αγώνα κατά του φασισμού και της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη χώρα μας, η υπεράσπιση και η ανάδειξη της πραγματικής νεότερης ιστορίας και κυρίως το αγωνιστικό πνεύμα, η στάση ζωής των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ είναι αυτά που καλείται σήμερα η ΠΕΑΕΑ να παλέψει και μ' αυτά να εμπνεύσει τη νέα γενιά. Γιατί η Αντίσταση συνεχίζεται, προσαρμοσμένη στις νέες συνθήκες, για κοινωνική αλλαγή και σοσιαλισμό.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο 11ο Συνέδριο της ΠΕΑΕΑ έχουν προσκληθεί και θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αντιστασιακών (FIR), από την οργάνωση των Ελλήνων Πολιτικών Προσφύγων Ουγγαρίας, από την Ενωση Αντιφασιστών Βουλγαρίας και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών - κοινωνικών φορέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ