Τρίτη 6 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μεγάλα λόγια με λίγη ... αντιΚΚΕ σάλτσα

Στη Συνδιάσκεψη η Α. Διαμαντοπούλου ξεκαθάρισε ότι στην «παρούσα φάση» προτιμά την «παράταση» της θητείας του Γ. Παπανδρέου. Τοποθέτηση που προκάλεσε αντιδράσεις και στα δυο στρατόπεδα. Οι βενιζελικοί υποστήριζαν στους διαδρόμους ότι του έδωσε παράταση, μέχρι να ετοιμαστεί για υποψήφιος αρχηγός η ίδια. Αντέδρασαν και οι παπανδρεϊκοί, λέγοντας ότι δε δέχονται τον όρο «παράταση», χαρακτηρίζοντάς τον υποτιμητικό.

Ο Π. Ευθυμίου απέφυγε να πάρει θέση υπέρ του ενός ή του άλλου, αλλά επανέλαβε ότι ούτε ο Παπανδρέου, ούτε ο Βενιζέλος αντιπροσωπεύουν μια «πλατφόρμα» που τους διαφοροποιεί από τον κοινό κορμό των ιδεολογικών και πολιτικών θέσεων του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, δε διαφέρουν επί της ουσίας σε τίποτε.

Ο Απ. Κακλαμάνης μίλησε για «ελάχιστους» από το ΠΑΣΟΚ που είχαν πιάσει «στασίδι» στα κανάλια των μεγαλοεπιχειρηματιών και καλλιεργούσαν «σχέσεις με συγκροτήματα και όσους υπηρετούν τα αφεντικά τους στις ανώτερες θέσεις ενός επαγγέλματος όπως είναι η δημοσιογραφία, που πάσχουν οι πολλοί και ζουν πολύ καλά οι λίγοι, τα στηρίγματα των αφεντικών». Μετά έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση του ΠΑΣΟΚ «απέναντι» στο ΚΚΕ. Οτι ο χώρος τους «τελειώνει εκεί που αρχίζει η κομμουνιστική αριστερά». Οτι πρέπει «να κάνουμε πιο διακριτή στον απλό πολίτη τη θέση μας απέναντι στη δεξιά και την κομμουνιστική αριστερά. Δεν μπορεί σήμερα το ΠΑΣΟΚ να βλέπει την εκπαίδευση, τα σχολεία όμηρο κάποιων αντιλήψεων ξεπερασμένων πια και να σιωπά»...

Και η Μαρία Δαμανάκη φρόντισε να επιτεθεί στις «δυνάμεις της υπόλοιπης αριστεράς που αυτοπεριορίζονται στη διαμαρτυρία εκτός των τειχών της άσκησης εξουσίας, στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης καθαρότητας», ενώ αργότερα υποστήριξε ότι «είναι η ώρα να περάσουμε από τον δικομματισμό, στον δυναμικό διπολισμό. Είναι η ώρα να επαναφέρουμε στο προσκήνιο της πολιτικής την προοπτική της κεντροαριστεράς». Θέση που λίγο - πολύ πρωτοείπε στη Συνδιάσκεψη ο Κ. Σκανδαλίδης.

Η Β. Παπανδρέου ζήτησε «να ξεφύγουμε από την εικόνα που είναι παγιωμένη στην ελληνική κοινωνία, την εικόνα ενός κακού ΠΑΣΟΚ με πλούσια στελέχη». Συνέχισε ότι «κάποια από τα στελέχη μας» έγιναν συντηρητικοί και «δε θέλουν πια αλλαγές». Ενώ ο Β. Αργύρης υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ «λειτουργούσε για να στηρίζει εκείνους, που είμαστε εμείς, τους αξιωματούχους και τους βολεμένους». Οτι η σύνθεσή του «είναι κατά κύριο λόγο υπάλληλοι του δημοσίου και των ΔΕΚΟ».

Τέλος, σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» ο Θ. Πάγκαλος έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίζει «μπ....» τα κόμματα, τους «θεσμούς» και τα ΜΜΕ. Επίσης, επιτέθηκε στον Βενιζέλο ότι τους παρουσίασε ως πρόγραμμα «είκοσι γενικόλογες αρλούμπες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Και άλλη αφετηρία για «νέα πορεία» (2008-03-07 00:00:00.0)
Στο αντιλαϊκό πρόγραμμά του ορκίζονται οι υποψήφιοι πρόεδροι (2007-10-03 00:00:00.0)
Νόμος με ενιαίο πλαίσιο ενόψει... (2007-02-08 00:00:00.0)
Φλερτ στην κεντροαριστερά (2004-06-08 00:00:00.0)
Σοσιαλιστής σημαίνει... ΟΝΕ και ΕΕ! (1998-04-09 00:00:00.0)
Θα προχωρήσουμε κανονικά (1997-05-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ