Τρίτη 6 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Καταστροφικές πλημμύρες

Εκτεταμένες καταστροφές, τουλάχιστον οκτώ νεκρούς και 800.000 άστεγους προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές, που έπληξαν την επαρχία Ταμπάσκο, στο νότιο Μεξικό, και την έχουν μετατρέψει σε απέραντη λίμνη. Την ίδια στιγμή, ο στρατός και η αστυνομία προσπαθούσαν να αποτρέψουν τις λεηλασίες και να παράσχουν βοήθεια στους πληγέντες. Πλημμύρες σημειώθηκαν και στη γειτονική πολιτεία Τσιάπας. Για τις πλημμύρες στην πολιτεία Ταμπάσκο ευθύνονται, εκτός από τα ακραία φαινόμενα, και οι υπερχειλίσεις φραγμάτων και δεξαμενών στην πολιτεία Τσιάπας.

Την ίδια στιγμή, επικρατούσε πρωτοφανές ψύχος, εξαιτίας πολύ πυκνής χαλαζόπτωσης, στην Μπογκοτά, που μάλιστα προκάλεσε και την παράλυση μιας κεντρικής οδικής αρτηρίας, καθώς καλύφθηκε με χαλάζι.

Οι κουβανικές αρχές ξεκίνησαν την Κυριακή και συνέχισαν και χτες τη μετακίνηση περίπου 40.000 ανθρώπων από την επαρχία Ρίο Κάουτο στην πόλη Μπαγιάμο, σε μια προσπάθεια να σωθούν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές από τις πλημμύρες που σχετίζονται με την τροπική καταιγίδα «Νοέλ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ