Τρίτη 6 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΕ
Ενσάρκωσε τον «νέο άνθρωπο»

«Ο Τσε στοχάστηκε το "νέο άνθρωπο" κι ήταν κι ο ίδιος ένας "νέος" άνθρωπος», σημείωσε η Ανα Ρόζα Ροντρίγκεζ, σύμβουλος της Πρεσβείας της Κούβας, στην εκδήλωση για την 40ή επέτειο από τη δολοφονία του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, που έγινε στη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή το απόγευμα σε αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Εκ μέρους του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου, η Θεοδώρα Σοφιανίδου υπογράμμισε το πάθος του Τσε για την αλήθεια και τη θέληση και το θαρραλέο χαρακτήρα του.

«Η κουβανική Επανάσταση - σημείωσε η Ανα Ρόζα Ροντρίγκεζ - έχει κάνει πολλά για τη δημιουργία αυτού του νέου ανθρώπου, για τον οποίο μίλησε ο Τσε. Η πιο εύγλωττη απόδειξη αυτού του παραδείγματος είναι οι πέντε ήρωές μας, φυλακισμένοι στις ΗΠΑ» και υπογράμμισε τη σημασία της «Μάχης των Ιδεών» για το δυνάμωμα του σοσιαλισμού που σήμερα υλοποιούν χιλιάδες Κουβανοί. Διαβάστηκαν ποιήματα αφιερωμένα στον Τσε κι ένα ποίημα του ίδιου του Τσε Γκεβάρα από την Γιώτα Βαρβαρίγου. Προβλήθηκε, ακόμα, ταινία μικρού μήκους αφιερωμένη στον Τσε, ενώ έγινε ειδική αναφορά για την ανάπτυξη της αλληλεγγύης στους πέντε Κουβανούς ήρωες που βρίσκονται φυλακισμένοι, και το δυνάμωμα του θεσμού της μπριγάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ