Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΒΑΘ
Εμμένει στη συνδικαλιστική δίωξη

Με στάσεις εργασίας στην πρωινή και απογευματινή βάρδια απάντησαν χτες οι εργαζόμενοι του τυπογραφείου της ΣΕΒΑΘ στη δίωξη της διοίκησης σε βάρος συναδέλφου τους συνδικαλιστή. Οι 35 εργαζόμενοι του τυπογραφείου απαίτησαν να ανακληθεί η βλαπτική μετάθεση που έγινε στον Α. Βασιλειάδη, μέλος του ΔΣ του εργοστασιακού Σωματείου και μέλος του ΔΣ του Κλαδικού Σωματείου Τυπογράφων Ξάνθης. Οπως καταγγέλλουν, πρόκειται για συνδικαλιστική δίωξη, αφού η απόφαση της εταιρείας να τον μεταθέσει από το τμήμα βαθυτυπίας στο τμήμα επεξεργασίας τουρσιών ήρθε ως απάντηση στις παρεμβάσεις που έκανε για την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η εκτίμηση επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι η βλαπτική μετάθεση έγινε στις 23 του Οκτώβρη, 5 μέρες μετά από έλεγχο της Επιθεώρησης Εργασίας, η οποία διαπίστωσε ότι δεν εφαρμόζεται η Κλαδική Σύμβαση Λιθογράφων Τυπογράφων, ότι οι χειριστές τυπογράφοι πληρώνονται ως βοηθοί και οι βοηθοί τυπογράφοι ως ανειδίκευτοι εργαζόμενοι.

Στην τριμερή συνάντηση που έγινε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της επιχείρησης επέμενε ότι η διοίκηση δεν πρόκειται να άρει την απόφαση. Μάλιστα, χτες, η διευθύντρια της ΣΕΒΑΘ απείλησε τον Α. Βασιλειάδη ότι αν σήμερα δεν παρουσιαστεί για δουλιά στο τμήμα επεξεργασίας τουρσιών τότε θα του αφαιρέσει την κάρτα εργασίας. Δηλαδή, τον απείλησε με απόλυση. Ο διωκόμενος συνδικαλιστής συνεχίζει να πηγαίνει καθημερινά στο τυπογραφείο, όπου όμως δεν του ανατίθεται εργασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ