Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Πρώην στρατηγός στο σχέδιο αποσταθεροποίησης

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

«Πραξικόπημα εν εξελίξει» χαρακτήρισε την αναθεώρηση του Συντάγματος ο στρατηγός εν αποστρατεία και πρώην υπουργός Αμυνας Ραούλ Ισαΐας Μπαντουέλ, συμμετέχοντας στο χορό των ενεργειών αποσταθεροποίησης και πρόκλησης χάους ώστε να δικαιολογηθεί ένα πραξικόπημα.

Μάλιστα, ο Μπαντουέλ, πρώην υποστηρικτής του Προέδρου Τσάβες, έδωσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, όπου κάλεσε μόνο τα αστικά ΜΜΕ, για να εκφράσει τις «διαφωνίες» του για την «αντιδημοκρατική επιβολή» όσον αφορά το άρθρο για την εκλογή προέδρου, που δίνει τη δυνατότητα επανεκλογής στον Πρόεδρο Ούγο Τσάβες, δίχως να κάνει λόγο για το σύνολο της αναθεώρησης που αφορά 69 άρθρα και αποτελεί βήμα για την εξέλιξη και εμβάθυνση της Μπολιβαριανής Διαδικασίας. Κάλεσε δε το λαό να ψηφίσει «Οχι» στο δημοψήφισμα της 2ας Δεκέμβρη για την έγκριση του νέου Συντάγματος.

Τις «καταγγελίες» Μπαντουέλ, που εδώ και κάποιο καιρό φαινόταν ότι συνομιλεί με τις αντιδραστικές δυνάμεις της Βενεζουέλας, απέρριψαν αμέσως πλήθος υψηλόβαθμων αξιωματούχων των Ενόπλων Δυνάμεων, που εξέφρασαν συνάμα την υποστήριξή τους στην Μπολιβαριανή Διαδικασία. Ο στρατηγός Χόρχε Γκαρσία Καρνέιρο, και επίσης πρώην υπουργός Αμυνας, χαρακτήρισε παράλογες τις αιτιάσεις του Μπαντουέλ και διαβεβαίωσε ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις «είναι απολύτως ήρεμες», καθώς γνωρίζουν πολύ καλά το ρόλο τους. Η πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, Σίλια Φλόρες, τόνισε ότι «ο Μπαντουέλ είναι προδότης και ο λαός αποκηρύττει τους προδότες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ