Τρίτη 13 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΣΜΕΔΕ
Εφτασε ο κόμπος στο χτένι

Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο

Σε τετράωρη στάση εργασίας και κινητοποίηση διαμαρτυρίας έξω από το ΤΣΜΕΔΕ και το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, στις 9 π.μ., προχωρούν αύριο με κοινή τους απόφαση οι Σύλλογοι Εκτάκτων Συμβασιούχων ΕΜΠ (ΙΔΑΧ), Εργαζομένων ΜΟΔ του ΚΠΣ, Εργαζομένων στο ΤΕΕ, Μεταπτυχιακών ΕΜΠ και τα Σωματεία Εργαζομένων ΕΡΓΟΣΕ, Εργαζομένων στην ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ, Εργαζομένων στο Κτηματολόγιο, Εργαζομένων στην Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ, Εργαζομένων στο ΚΑΠΕ, Μηχανικών στο ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, Μισθωτών Τεχνικών.

Επισημαίνοντας ότι θα προχωρήσουν «σε συντονισμό με το συνδικαλιστικό κίνημα όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, για τη δημιουργία κοινού μετώπου υπεράσπισης και διεύρυνσης των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων», τα σωματεία ζητούν την άμεση κατάργηση του Ν. 3518/06, την αύξηση των συντάξεων σε αξιοπρεπή επίπεδα, την άρση της διάκρισης «παλιών» και «νέων», την άμεση απόδοση των χρωστούμενων του κράτους στο ΤΣΜΕΔΕ, την αποδέσμευση του ΤΣΜΕΔΕ από την Τράπεζα Αττικής και το Χρηματιστήριο και τη διασφάλιση των αποθεματικών των Ταμείων κτλ.

Ειδικά για τον 3518/06, σημειώνουν πως έχει δημιουργήσει μια ασφυκτική κατάσταση για τους εργαζόμενους μηχανικούς, συνολικά τους εργαζόμενους ασφαλισμένους στο ΤΣΜΕΔΕ. Οι εισφορές των εργαζομένων αυξήθηκαν σε σημείο που οδηγεί σε απώλεια μέχρι και ενός μισθού το χρόνο, την ώρα που στους 3 από τους 4 συνταξιοδοτικούς κλάδους του Ταμείου δεν προβλέπεται καμία κρατική συμμετοχή και στους 2 ούτε καν εργοδοτική. Ενώ ως κατώτερες συντάξιμες αποδοχές ορίστηκαν αυθαίρετα τα 816 ευρώ κτλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ