Τρίτη 13 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Βλέπουν το δρόμο τους κλειστό

«Τα προβλήματα είναι τόσο έντονα, που να δικαιολογούν το κλείσιμο των σχολείων; Τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών βλέπουν τον δρόμο προς τη μόρφωση, τη ζωή με δικαιώματα, κλειστό. Μέχρι πού θα πάει η κατάσταση; Μέχρι να υλοποιηθεί το δικαίωμα του λαού στη γνώση. Γιατί, όμως, οι καθηγητές δεν κάνουν "μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας" στη διάρκεια των καταλήψεων; Μήπως είναι ώρα να διδάξουν το μάθημα του αγώνα;».

Να οργανωθούν, να διεκδικήσουν

(...) «Δημιουργείται μια νέα γενιά που θα κινδυνεύσει να μην πάρει σύνταξη; Εχει ήδη δημιουργηθεί με τις νέες σχέσεις μερικής, ελαστικής εργασίας. Ως γραμματέας της ΚΝΕ, τι έχετε να πείτε γι' αυτούς τους νέους; Το ΚΚΕ έχει πρόταση για διεκδίκηση σταθερής εργασίας με ελεύθερο χρόνο και ανατροπή της εξουσίας που υπηρετεί την εκμετάλλευση. Και για όσους δουλεύουν για 400-500 ευρώ; Να οργανωθούν στα σωματεία τους και να διεκδικήσουν 1.400 ευρώ κατώτερο μισθό, να διεκδικήσουν με τον λαό την εξουσία».

Στηρίζουμε τις μορφές που επιλέγουν

(...) «Γιατί όμως να μη γίνουν ιδιωτικά πανεπιστήμια; Γιατί η μόρφωση δεν είναι εμπόρευμα. Γιατί η έρευνα πρέπει να υπηρετεί τις ανάγκες της νεολαίας, του λαού και όχι του κέρδους. Θα επαναληφθούν οι καταλήψεις και στα ΑΕΙ; Οι φοιτητές είναι ήδη στον δρόμο. Η ΚΝΕ στηρίζει τις μορφές πάλης που επιλέγει το κίνημα».

Πιο ικανοί στο πλευρό του κόμματός μας

(...) «Πιστεύετε ότι σήμερα η ΚΝΕ έχει την ορμή του παρελθόντος; Θέλουμε να γινόμαστε πιο ικανοί στο πλευρό του κόμματός μας. Οι συνθήκες δεν είναι ίδιες, δε φτάνει μόνο η ορμή. Από τα αμφιθέατρα, στη Βουλή. Η διαφορά; Ανάμεσα στην οικοδομή και στη Βουλή θέλετε να πείτε... Εστω, τα κοινά σημεία; Στην οικοδομή χτίζουμε, στη Βουλή γκρεμίζουν... (...) Θα βρείτε, επιτέλους, κοινά σημεία με τον ΣΥΡΙΖΑ; Είμαστε διαφορετικά κόμματα. Το ΚΚΕ δεν είναι δεκανίκι κανενός. Πάλη ενάντια στον "ευρωμονόδρομο", για να απεγκλωβίζεται ο εργατόκοσμος από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, για τη λαϊκή συμμαχία και εξουσία. Τι σημαίνει η είσοδος του ΛΑ.Ο.Σ. στη Βουλή; Αξιοποίηση από το σύστημα ενός αντιδραστικού αντικομμουνιστικού κόμματος».

(αποσπάσματα από συνέντευξη του γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Πρωτούλη στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ