Τρίτη 13 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σκληρή αναμέτρηση για το δικαίωμα στη δουλιά

Μάχη με την τρομοκρατία της δημοτικής αρχής και τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς. Στο πλευρό τους, η παράταξη της «Δημοκρατικής Συνεργασίας» και το ΠΑΜΕ

Απεργοί εργαζόμενοι του δήμου έξω από το αμαξοστάσιο της καθαριότητας, όπου το πρωί εμφανίστηκαν αστυνομικές δυνάμεις
Απεργοί εργαζόμενοι του δήμου έξω από το αμαξοστάσιο της καθαριότητας, όπου το πρωί εμφανίστηκαν αστυνομικές δυνάμεις
Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, την κατάργηση των δημοτικών επιχειρήσεων και την ταυτόχρονη μεταφορά στο Δήμο των εργαζομένων και των αντικειμένων αυτών των επιχειρήσεων, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, καθώς και δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες στους δημότες, απαίτησε ο Βασίλης Λυκούρας, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημοκρατική Συνεργασία» στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής.

Η αίθουσα του συμβουλίου ήταν κατάμεστη από τους απλήρωτους επί μήνες εργαζόμενους των δημοτικών επιχειρήσεων που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και τους συναδέλφους τους απεργούς στο δήμο. Ολοι μαζί δίνουν τη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους παρά τις μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής (στηρίζεται από τη ΝΔ) να τους τρομοκρατήσει. Στο πλάι τους βρέθηκε και η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, η οποία καλεί σε μαζική συμμετοχή και στη σημερινή παναττική στάση εργασίας στους ΟΤΑ (11 π.μ. - μέχρι το τέλος της βάρδιας) και στη συγκέντρωση που θα γίνει έξω από το Δημαρχείο Ηρακλείου Αττικής, στις 12 μ. Νωρίτερα, το σωματείο εργαζομένων στο Δήμο Ηρακλείου έχει αποφασίσει στάση εργασίας από τις 6 π.μ. - 10 π.μ. και Γενική Συνέλευση.

Ο Βασίλης Λυκούρας ανέδειξε τις ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πολιτική που οδηγεί στη γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση κοινοτικών τομέων και υπηρεσιών. Πολιτική που στηρίζουν οι δήμαρχοι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ.

Οι εργαζόμενοι έδωσαν με επιτυχία τη σκληρή μάχη της απεργίας, ενάντια στους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς που επιχειρήθηκε να στηθούν ανεπιτυχώς, αλλά και στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής να τους εκφοβίσει με την παρουσία από νωρίς χτες το πρωί αστυνομικών δυνάμεων έξω από το αμαξοστάσιο της καθαριότητας. Η πλειοψηφία του δήμου δε δίστασε ακόμα και να καταφύγει στα δικαστήρια, απαιτώντας να κηρυχτεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική. Στη δίκη, στο πλευρό των εργαζομένων, βρέθηκε χτες η βουλευτής του ΚΚΕ Εύα Μελά. Μέχρι αργά το βράδυ, δεν είχε γίνει γνωστή η απόφαση του δικαστηρίου, ενώ συνεχιζόταν και η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ