Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΛΟΣ
Κάλεσμα για συντονισμένο αγώνα
Δήλωση συνδικαλιστών για την ανάγκη ενεργοποίησης των εργαζομένων ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια

Τη συνολική απόρριψη του κειμένου με τις θέσεις της κυβέρνησης, καθώς αυτές χτυπάνε τον πυρήνα των εργατικών κατακτήσεων, επισημαίνουν με κοινή τους δήλωση οι Κ. Κούδας, Κ. Παπαδόπουλος και Τ. Τριανταφυλλάκος, μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου και της Γραμματείας της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου.

Στη δήλωσή τους οι συνδικαλιστές καλούν τους εργατοϋπαλλήλους «να πάρουν την υπόθεση των κινητοποιήσεων στη δική τους ευθύνη, να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική και των διάφορων πολιτικών της στηριγμάτων, παίρνοντας αγωνιστικές πρωτοβουλίες ώστε να μην υπονομευτεί η κλιμάκωση των αγώνων» και συμπληρώνουν: «Το κάθε πρωτοβάθμιο Σωματείο να γίνει ο κεντρικός πυρήνας των αγωνιστικών πρωτοβουλιών για να μην περάσουν αυτά τα αντεργατικά τερατουργήματα».

Οπως επισημαίνουν, με το κείμενο του υπουργείου: Διαλύεται ο ΟΑΕΔ, εφαρμόζονται τα ΤΣΑ, αυξάνονται τα όρια απολύσεων, καταργείται η πλήρης απασχόληση, μειώνονται οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές, δίνονται κίνητρα για τη μερική απασχόληση, καθιερώνεται η διακεκομμένη εργασία και καταργείται η αμοιβή των υπερωριών.

Οπως σημειώνουν στη συνέχεια, οι προτάσεις - θέσεις της κυβέρνησης έχουν στόχο να χτυπήσουν το 7ωρο ή 8ωρο, την πλήρη σύνταξη, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τη μονιμότητα στο δημόσιο, τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και ενισχύουν την εργοδοτική αυθαιρεσία, χτυπάνε το θεσμό της λαϊκής οικογένειας και υπονομεύουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

«Η επίθεση από κυβέρνηση και βιομηχάνους που δέχεται η εργατική τάξη μπορεί και πρέπει να αποκρουστεί, όχι με κινητοποιήσεις "από υποχρέωση", όχι με αποσπασματικές κινήσεις, ούτε με "ήξεις αφίξεις". Κοινωνικοί διάλογοι και αγώνες δε χωράνε μαζί», επισημαίνουν και καλούν σε συντονισμένη κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εργατοϋπαλλήλων με τους μικροαγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες, και τη νεολαία.

Αναφερόμενοι τέλος στην πλειοψηφία του ΕΚ Βόλου, σημειώνουν ότι η εργατική τάξη της περιοχής γνωρίζει ότι έχει εγκληματικές ευθύνες καθώς έχει ταυτιστεί με την κυβερνητική πολιτική συμμετέχοντας σε όλους τους κοινωνικούς διαλόγους απάτης και ότι κήρυξε απεργία κάτω από την αγωνιστική δράση και πολύμορφες κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ