Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Στα όριά του το Ακτινολογικό

Σε οριακό σημείο έχει φτάσει η λειτουργία τμημάτων του νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» στη Θεσσαλονίκη, λόγω της τεράστιας έλλειψης προσωπικού. Ιδιαίτερα προβληματική καθίσταται η λειτουργία των Ακτινολογικών Εργαστηρίων. Πέρα από την άμεση ανάγκη πρόσληψης προσωπικού, σοβαρό θέμα υπάρχει με τον ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, καθώς τα μηχανήματα χρησιμοποιούνται πάνω από μία 25ετία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αξιοπιστία και την ασφάλειά τους.

«Εχουμε φθάσει σε σημείο να δουλεύουμε με προσωπικό ασφαλείας, με συνεχή και εξαντλητικά ωράρια, αφού, όπως γνωρίζετε, το "Ιπποκράτειο" εφημερεύει τουλάχιστον τα 2/3 του μήνα», γράφουν σε υπόμνημά τους 21 χειριστές του Ακτινολογικού. «Τα οφειλόμενα ρεπό συνεχώς αυξάνονται», σημειώνουν και καταγγέλλουν ότι οι εφημερίες, εδώ και δυόμισι χρόνια, γίνονται σε εντελώς ακατάλληλο χώρο, ενώ στη νυχτερινή εφημερία δεν υπάρχει καν γραμματειακή υποστήριξη. Η διοίκηση, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, συνεχίζει να αδιαφορεί. Γι' αυτό ζητούν από το σωματείο τους να στηρίξει έμπρακτα τα δίκαια αιτήματά τους για πενθήμερη εργασία, κάτω από ανθρώπινες συνθήκες.

Σε απάντησή της, η διοίκηση ισχυρίζεται ότι τα οφειλόμενα ρεπό θα μειωθούν μέχρι το Φλεβάρη, αφού θα προσληφθεί επικουρικό προσωπικό, αλλά και άτομα μέσω των προγραμμάτων stage του ΟΑΕΔ με 18μηνες συμβάσεις. Ενώ προκλητικά δηλώνει ότι δεν υφίσταται πρόβλημα στις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ