Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αφημένα στη μοίρα τους τα ογκολογικά νοσοκομεία

Κινητοποιήσεις χτες από τους εργαζόμενους του «Μεταξά» και των «Αγίων Αναργύρων»

Η Λέτα Μεθωνιού, εκ μέρους του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, μιλάει στους εργαζόμενους των δυο νοσοκομείων έξω από το υπουργείο Υγείας
Η Λέτα Μεθωνιού, εκ μέρους του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, μιλάει στους εργαζόμενους των δυο νοσοκομείων έξω από το υπουργείο Υγείας
Αδιαφορία και αναλγησία «εις διπλούν» για τα ογκολογικά νοσοκομεία «Μεταξά» και «Αγιοι Ανάργυροι» και τις ανάγκες των ασθενών με καρκίνο έδειξε για μια ακόμα φορά χτες η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Οι εργαζόμενοι του αντικαρκινικού νοσοκομείου «Μεταξά» του Πειραιά, που πραγματοποίησαν πορεία και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, έβγαλαν κραυγή αγωνίας για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο εξαιτίας των ελλείψεων.

«Δεν πάει άλλο!», έλεγαν αγανακτισμένοι. Κενές παραμένουν 387 οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων και 45 θέσεις γιατρών, μια νοσηλεύτρια είναι υπεύθυνη για 38 ογκολογικούς ασθενείς, ενώ τις νύχτες μια νοσηλεύτρια μπορεί να είναι υπεύθυνη και για εννέα χειρουργημένους ασθενείς! «Κάνουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες, αλλά δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των ασθενών. Ο καρκίνος χρειάζεται έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία», τόνισαν.

Το αντιλαϊκό τους πρόσωπο έδειξαν οι κυβερνήσεις και για το νοσοκομείο «Αγιοι Ανάργυροι», οι εργαζόμενοι του οποίου πραγματοποίησαν χτες συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας. Οπως κατήγγειλαν, από το 1999 οπότε και καταστράφηκε από τους σεισμούς, το νοσοκομείο δεν έχει επαναλειτουργήσει, και εξακολουθεί να βρίσκεται κατακερματισμένο σε διάφορα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου.

Ταυτόχρονα, το τελευταίο διάστημα από κυβερνητικούς παράγοντες δηλώνεται ότι «αγνοούν» πότε θα λειτουργήσει το νέο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται εύλογα ανησυχία για τους γενικότερους σχεδιασμούς που αφορούν το νοσοκομείο. Αλλά και το προσωπικό που προσλαμβάνεται (ο βασικός κορμός των «Αγίων Αναργύρων» στεγάζεται σε ασφυκτικά μικρούς χώρους στο Εθνικό Ιδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων) μετακινείται ως «πλεονάζον» σε άλλα νοσοκομεία, δήθεν για εκπαίδευση.

Μάλιστα, ο υφυπουργός Υγείας Γιώργος Παπαγεωργίου, σε συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους του «Μεταξά» αναφέρθηκε σε αυτές ακριβώς τις μετακινήσεις, σε 39 ακόμα προσλήψεις παλιότερων προκηρύξεων και προσλήψεις συμβασιούχων, επιχειρώντας να εμφανίσει κυβερνητικό ενδιαφέρον για το νοσοκομείο τάζοντας... σταγόνες στον ωκεανό των ελλείψεων.

«Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα!», ήταν η απάντηση του υφυπουργού και στα αιτήματα των εργαζομένων των «Αγίων Αναργύρων» για άμεση λειτουργία του νέου νοσοκομείου. Ενώ επέμεινε στη λογική των μετακινήσεων του προσωπικού του νοσοκομείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ