Τρίτη 21 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
Τηλεόραση
Αμφισβήτηση και αιώνια νεότητα

Ο Κλιντ Ιστγουντ στην ταινία «Λευκός κυνηγός, μαύρη καρδιά»
Ο Κλιντ Ιστγουντ στην ταινία «Λευκός κυνηγός, μαύρη καρδιά»
Μια ταινία βασισμένη στο βιβλίο του Πίτερ Βίρτελ, του φίλου, συνεργάτη και σεναριογράφου του Τζον Χιούστον, θα παρουσιάσει το ALPHA στις 21.05. Πρόκειται για την ταινία του Κλιντ Ιστγουντ «Λευκός κυνηγός, μαύρη καρδιά», ο οποίος και υπογράφει και δεσπόζει στην ταινία, με τη λιτή, αλλά δυναμική παρουσία του. Θα λέγαμε ότι είναι μια από τις καλύτερες δημιουργίες του ηθοποιού - σκηνοθέτη, που, δυστυχώς, δεν απέληξε σε εμπορική επιτυχία. Η ιστορία αφηγείται ένα αληθινό περιστατικό, με κεντρικό ήρωα τον Τζον Χιούστον, στη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Βασίλισσα της Αφρικής», που κόντεψε να τινάξει την παραγωγή στον αέρα, για να ικανοποιήσει μια έμμονη ιδέα του: Να σκοτώσει έναν ελέφαντα. Κάτι, που για τον ίδιο τον Χιούστον ισοδυναμούσε με έγκλημα. Και ακριβώς γι' αυτό το λόγο, ήθελε να το κάνει, για να εγκληματήσει, δηλαδή με το δικό του ιρλανδικό τρόπο να αμφισβητήσει το θεό.

Από το STAR στις 21.05 «Για πάντα νέοι» του Τζόελ Σουμάχερ, με τους Τζούλια Ρόμπερτ και Κάμπελ Σκοτ. Πρόκειται για μια άλλη εκδοχή της ταινίας «Love story», που αντιστρέφονται οι ρόλοι, και σ' αυτήν την περίπτωση ο μελλοθάνατος είναι ένας πλούσιος νέος, που πάσχει από λευχαιμία. Είναι ένας νέος, που αντιδρά στο δεσποτισμό του πατέρα του, είναι ένας άνθρωπος που θέλει να ζήσει, αλλά, δυστυχώς, γνωρίζει πως το λάδι του τελειώνει... Είναι ανασφαλής και ηττοπαθής, είναι ευαίσθητος, παθιασμένος με την τέχνη και τη μουσική και, ταυτόχρονα, είναι κυνικός και ανυπόφορος. Θα γνωριστεί με μια κοπέλα, η οποία έχει προσληφθεί από τον πατέρα του ως νοσοκόμα και μαζί θα ζήσουν μια σύντομη ζωή, δύσκολη, αλλά ευχάριστη και νεανική... Μελόδραμα; Δράμα; Και τα δυο. Η ταινία βλέπεται πάντως με ενδιαφέρον.

Από το MEGA στη 01.30 «Η Μαφία και ο λούστρος» του Ντέιβιντ Μάμετ. Πρόκειται για καλή κωμωδία, που χωρίς να έχει μεγάλη πρωτοτυπία είναι καλογυρισμένη και βλέπεται ευχάριστα. Ενας γερo - λούστρος δέχεται να αναλάβει την ευθύνη για το φόνο που έκανε ένας μαφιόζος, προκειμένου να εξασφαλίσει μια άνετη ζωή μετά την αποφυλάκισή του. Με τη συντροφιά ενός ασήμαντου μαφιόζου περνά το τελευταίο ελεύθερο Σαββατοκύριακο, που, όμως, μέσα σ' αυτές τις 24 ώρες, πρόκειται να συμβούν τα πιο απρόοπτα γεγονότα. Με τους Ντον Αμίτσι και Τζον Μαντένια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ