Σάββατο 17 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΟΥΛΗ
Με κυβερνητική κάλυψη οι διώξεις αγροτών

Απαντώντας στο ΚΚΕ για τις καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος αγροτών της Αιγιαλείας, ο αρμόδιος υπουργός επικαλέστηκε την ...«ανεξαρτησία» της Δικαιοσύνης

Με το πρόσχημα της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, η κυβέρνηση δίνει πλήρη κάλυψη στις διώξεις των αγροτών της Αιγιαλείας, οι οποίοι καταδικάζονται από τα δικαστήρια επειδή διεκδίκησαν το 2004 αγωνιστικά την αποκατάσταση των πυρόπληκτων της περιοχής και την καταβολή επιδοτήσεων για το λάδι.

Αυτό προέκυψε από την απάντηση που έδωσε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Σ. Χατζηγάκης, σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλου.

Ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρέμβει στη λειτουργία της Δικαιοσύνης, η οποία, όπως είπε, είναι «ανεξάρτητη». «Το υπουργείο δεν μπορεί να υπεισέλθει σε ζητήματα, τα οποία έχει κρίνει η Δικαιοσύνη και να ανατρέψει δικαστικές αποφάσεις», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή κάλυψης των διώξεων των αγροτών της Αιγιαλείας. Κατά τα άλλα, ο υπουργός είπε ότι σέβεται τους αγώνες των αγροτών και διατύπωσε την ευχή του(!) στους δικαστές να κρίνουν με επιείκεια τις υποθέσεις που αφορούν τους κοινωνικούς αγώνες.

Οταν οι βουλευτές του ΚΚΕ τού υπενθύμισαν ότι ως βουλευτής της αντιπολίτευσης είχε ανέβει πάνω σε τρακτέρ συμπαραστεκόμενος στους αγρότες, είπε ότι τότε έκανε κοινωνικούς αγώνες χωρίς όμως «παρανομίες». Ο Κ. Χατζηγάκης υπερασπίστηκε με σθένος την καταστροφική Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), λέγοντας μάλιστα ότι η ΚΑΠ «έβγαλε τον αγρότη με τις γαλότσες και τον έκανε νοικοκύρη»!

Το θέμα της ποινικοποίησης των αγροτικών αγώνων είναι θέμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών, τόνισε στην παρέμβασή του ο Ν. Καραθανασόπουλος. Είπε ότι στα μέσα Οκτώβρη καταδικάστηκαν 13 αγρότες της Αιγιαλείας με πεντάμηνη φυλάκιση, τη στιγμή μάλιστα που η ίδια η αστυνομία δεν υποστήριξε στο δικαστήριο ότι υπήρξε το αδίκημα της παρακώλυσης της συγκοινωνίας. Αυτό δείχνει, υπογράμμισε, ότι ήταν προαποφασισμένη η καταδίκη τους, ενώ ακολουθεί τη Δευτέρα και άλλη δίκη σε μια προσπάθεια να καμφθούν οι αγωνιστικές διαθέσεις των αγροτών που ξεκληρίζονται και λόγω της αντιαγροτικής πολιτικής, αλλά και λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν εξαιτίας των πυρκαγιών του καλοκαιριού.

Ο βουλευτής τόνισε ότι η κυβέρνηση με τη στάση της, στην ουσία, «ποινικοποιεί το δικαίωμα στους αγώνες» και υπογράμμισε: «Σπέρνετε ανέμους και θα θερίσετε θύελλες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τελευταίο «αντίο» στον σύντροφο Χρ. Λαϊνά (2023-06-21 00:00:00.0)
Περιοδείες σε Αιγιάλεια και δήμο Πατρέων (2021-11-13 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (2017-07-22 00:00:00.0)
Να σταματήσουν τα αγροτοδικεία (2009-11-27 00:00:00.0)
Ακραία μορφή πάλης τα μπλόκα! (2009-01-20 00:00:00.0)
Επανέφερε θέμα ωραρίου των δικαστηρίων (2008-10-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ