Σάββατο 17 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ - ΜΑΛΤΑ
«Οχι μόνο γιορτή... »

Για τις εντυπώσεις αλλά και την ουσία η Εθνική θέλει σήμερα να κερδίσει τη Μάλτα (21.30, MEGA), στο τελευταίο - ως γηπεδούχος - και προτελευταίο αγώνα της στην προκριματική φάση του EURO 2008. Οι «γαλανόλευκοι» έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στα γήπεδα Ελβετίας - Αυστρίας. Ομως επιζητούν να σταθούν ως πρωταθλητές Ευρώπης, να εξασφαλίσουν και την πρωτιά στον όμιλο, αλλά και να μαζέψουν βαθμούς που στη συνέχεια θα φανούν χρήσιμοι.

Το... σφραγισμένο εισιτήριο και η δυναμικότητα της αντιπάλου ενέχουν σοβαρό κίνδυνο χαλάρωσης και υποτίμησης. Ο Ρεχάγκελ το γνωρίζει και γι' αυτό, ποικιλοτρόπως, επισήμανε στους διεθνείς ότι πρέπει να παρουσιαστούν σοβαροί και να κερδίσουν (σήμερα και την Τετάρτη). Το μήνυμά του δείχνει να αφομοιώθηκε, αν κρίνουμε από τη δήλωση (στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ) του Γκέκα: «Είναι επίσημο παιχνίδι και θέλουμε τους βαθμούς, γνωρίζοντας ότι κάποιες φορές οι φιέστες χαλάνε. Δεν πρέπει να πάμε χαλαρά στο ματς, για να μην χαλάσουμε το εορταστικό κλίμα».

Στους άλλους αγώνες του 3ου ομίλου η Νορβηγία υποδέχεται την Τουρκία (με νίκη εξασφαλίζει την πρόκριση, αφήνοντας εκτός τους γείτονες) και η Μολδαβία την Ουγγαρία.

  • Νωρίτερα (15.45, MEGA) η Εθνική Ελπίδων υποδέχεται την αντίστοιχη της Κροατίας, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του EURO 2009. Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια χρειάζεται τη νίκη για να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης στα τελικά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ