Σάββατο 17 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΙΛΟΣ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ»
Η πολιτική ιδιωτικοποίησης πλήγμα στην ασφάλεια πτήσεων

Το πόσο επιζήμια για την ασφάλεια των πτήσεων - εκτός όλων των άλλων - είναι η πολιτική ιδιωτικοποίησης του ομίλου της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ) επιβεβαιώνει η νέα αποκάλυψη των τεχνικών της εταιρείας ότι ενοικιασμένο αεροσκάφος των «Ολυμπιακών Αερογραμμών» εκτελούσε πτήσεις με ρωγμή στην άτρακτο!

Ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών, Κ. Χατζηδάκης, εκ των θερμών υποστηρικτών της ιδιωτικοποίησης του ομίλου της ΟΑ, επιχείρησε να υποβαθμίσει τη σοβαρή αυτή αποκάλυψη, κάνοντας τη γενικόλογη δήλωση ότι «η "Ολυμπιακή Αεροπορία" μπορεί να έχει πολλά άλλα προβλήματα, αλλά στα θέματα της ασφάλειας αποδίδει απόλυτη προτεραιότητα» και ως εκ τούτου «το επιβατικό κοινό δεν πρέπει να ανησυχεί».

Ανεξάρτητα, πάντως, από τις υπουργικές καθησυχαστικές δηλώσεις, θα πρέπει να επισημανθεί ότι τα τελευταία χρόνια, σε εφαρμογή της πολιτικής απαξίωσης και ιδιωτικοποίησης του ομίλου, έχει γίνει καθεστώς η ενοικίαση αεροσκαφών αμφίβολης πλοϊμότητας από εταιρείες «χαμηλού κόστους». Το γεγονός αυτό πλήττει την εικόνα της «Ολυμπιακής», η οποία ακόμα συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων αεροπορικών εταιρειών στον τομέα της ασφάλειας πτήσεων παγκοσμίως.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος θα παραμείνει στην Τεχνική Βάση της ΟΑ μέχρι να διερευνηθεί από τους τεχνικούς της εταιρείας η πραγματική του κατάσταση ώστε να κριθεί αν είναι αξιόπλοο για να επανενταχθεί στο πρόγραμμα πτήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ