Σάββατο 17 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ
Να σταματήσει η παράνομη επέκταση ιχθυοκαλλιεργειών

H ασύδοτη δράση ιδιωτικών συμφερόντων στον Αμβρακικό κόλπο μολύνει τα νερά του, με αποτέλεσμα να εξαφανίζονται τα αλιεύματα και οι ψαράδες να στερούνται το εισόδημά τους, ενώ οι κάτοικοι χάνουν ένα όμορφο περιβάλλον.

Το θέμα έφερε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Μωραΐτης, ζητώντας να απομακρυνθούν όλες οι δεξαμενές καυσίμων που υπάρχουν στο χώρο και να σταματήσει η παράνομη επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών.

Απαντώντας ο υπουργός Γεωργικής Ανάπτυξης, Α. Κοντός, είπε ότι βρίσκεται στο στάδιο των υπογραφών από τους συναρμόδιους υπουργούς σχέδιο υπουργικής απόφασης για τον χαρακτηρισμό των χερσαίων, υδάτινων και θαλάσσιων περιοχών του Αμβρακικού κόλπου ως εθνικού πάρκου.

«Ο Αμβρακικός έχει φτάσει σε οριακό επίπεδο εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθείται, δηλαδή από την αντίληψη της παράδοσης των ακτών και των θαλασσών στις μεγάλες επιχειρήσεις», τόνισε στην παρέμβασή του ο Ν. Μωραΐτης καταγγέλλοντας ότι τα τελευταία χρόνια υπήρξε επιβάρυνση και από την παράνομη εγκατάσταση ιχθυοκαλλιεργειών.

Σχετικά με την εξαγγελία για τη δημιουργία εθνικού πάρκου, είπε ότι τα σχέδια της κυβέρνησης αφήνουν ανέγγιχτη την ασυδοσία των μεγάλων συμφερόντων, είτε πρόκειται για τις εταιρείες πετρελαιοειδών, είτε για τις μεγάλες μονάδες ιχθυοκαλλιεργειών, είτε για τους μεγάλους επιχειρηματίες καταπατητές. Σημαντική ζημιά στον Κόλπο, συνέχισε, προκαλεί και η λειτουργία της ΝΑΤΟικής βάσης του Ακτίου με τους τρομακτικούς θορύβους που παράγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ