Σάββατο 17 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ
34 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Μαχητικά σήμερα στις αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις

Με τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την 34η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Βαδίζοντας στα χνάρια του Νοέμβρη, χιλιάδες νέοι και νέες, εργάτες του χεριού και του πνεύματος, τίμησαν και φέτος με τη μαζική και μαχητική παρουσία τους την επέτειο. Και η χτεσινή δεύτερη μέρα του εορτασμού σηματοδοτήθηκε από τη μαζική και μαχητική παρουσία χιλιάδων νέων και εργαζομένων. Φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι και μαζικοί φορείς κατέθεσαν χτες στεφάνια. Ανάμεσα σε άλλους στεφάνι κατέθεσαν η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων (ΠΟΑΟ), η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), ο ΣΦΕΑ, η «Αγωνιστική Αριστερή Οικολογική Συμπαράταξη για την Αθήνα».

Το απόγευμα ο ΣΦΕΑ 1968-1974 και η Εταιρεία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων (ΕΔΙΑ) πραγματοποίησαν στο κτίριο Γκίνη εκδήλωση με έκθεση αρχειακού υλικού και προβολή ταινίας με αναφορά στην εξέγερση των αγροτών στα Μέγαρα. Επειτα μίλησαν από τον ΣΦΕΑ, ο Μ. Καραπιπέρης, από την ΕΔΙΑ ο Δ. Σαραντάκος και ο δημιουργός της ταινίας, Σ. Μανιάτης.

Οι πύλες του Πολυτεχνείου θα κλείσουν σήμερα στις 2 το μεσημέρι, οπότε και θα γίνει το προσκλητήριο των νεκρών. Η αντιιμπεριαλιστική πορεία θα ξεκινήσει στις 4 μ.μ. με επικεφαλής τη σημαία στη συμβολή των οδών Χρ. Λαδά και Σταδίου.

Αντιιμπεριαλιστική πορεία γίνεται σήμερα και στη Θεσσαλονίκη. Η ΦΕ ΑΠΘ - ΠΑΜΑΚ και ο ΣΦΕΑ συνδιοργανώνουν συγκέντρωση, στις 4.30 μ.μ., στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ και πορεία που θα καταλήξει στο αμερικάνικο και το βρετανικό προξενείο. Στη συγκέντρωση καλούν, επίσης, η ΚΟΘ του ΚΚΕ και η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Σε προσυγκεντρώσεις καλούν το ΣΑΣΘ, στις 4.30 μ.μ., στη συμβολή των οδών Εγνατία και Αγγελάκη, και στις 4 μ.μ. οι Οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.

Διαδηλώσεις διοργανώνονται σήμερα στις περισσότερες πόλεις της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ