Κυριακή 10 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
«Διαπλεκόμενα» και αποπροσανατολισμός

Αναζωπυρώθηκε η συζήτηση για τα διαπλεκόμενα συμφέροντα αυτή τη βδομάδα και το πρώτο ερώτημα είναι: Γιατί τώρα;

Οπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα αλλά και τις δηλώσεις, ο λόγος της αναζωπύρωσης είναι αφ' ενός η ανακατανομή της «πίτας» της τηλεοπτικής αγοράς (ενόψει και των εξελίξεων στην ψηφιακή τηλεόραση) και τα έργα που χρηματοδοτούνται από το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, ή εντάσσονται στην Ολυμπιάδα του 2004. Στη συζήτηση όμως παρεμβλήθηκε και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ένας ακόμη χώρος δραστηριοποίησης των «διαπλεκομένων».

Τόσο οι δηλώσεις από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, όσο και αυτές από το χώρο της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζουν τη συνενοχή των δυο κομμάτων για τη δημιουργία του εύφορου εδάφους στο οποίο φύτρωσαν και αναπτύχθηκαν τα φαινόμενα της διαπλοκής της οικονομικής ισχύος με την κυβερνητική εξουσία.

Παρέμβαση στο θέμα πραγματοποίησε το ΚΚΕ με επιστολή της Γενικής Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα. «Η συμμετοχή μας στις διαδικασίες επαφών και τοποθετήσεων για τη "διαπλοκή" που δρομολογήθηκαν», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην επιστολή, «θα καθιστούσε το ΚΚΕ συνυπεύθυνο στον αποπροσανατολισμό του λαού μας. Αντίθετα, πιστεύουμε, ότι η συνεισφορά του κάθε κόμματος, στις συγκεκριμένες συνθήκες, κυρίως θα κριθεί από τη στήριξη που θα παράσχει στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες κατά της δραστηριότητας των μονοπωλιακών ομίλων, σε όλους τους καίριους τομείς που αυτά λειτουργούν, στην παραγωγή, στο εμπόριο, στις υπηρεσίες. Σ' αυτούς τους αγώνες θα είναι πολύτιμη και η συμμετοχή των εργαζομένων σ' αυτές τις επιχειρήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ