Κυριακή 18 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση

Δεκέμβρης 2007 - Γενάρης 2008

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ απευθύνεται στις κομμουνίστριες και στους κομμουνιστές - μέλη του ΚΚΕ, στους ΚΝίτες και στις ΚΝίτισσες, στις χιλιάδες φίλες και φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ:

Προς τιμήν των 90 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ (17 - 23 Νοέμβρη 1918), στα οποία το Κόμμα μας μπαίνει σήμερα, 17 Νοέμβρη 2007, σας καλούμε να αξιοποιήσετε όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν για την υπερκάλυψη του πλάνου της Οικονομικής Εξόρμησης, που θα διεξαχθεί στους μήνες Δεκέμβρη 2007 - Γενάρη 2008.

Το ΚΚΕ δε διαθέτει μεγάλους χορηγούς. Οι μοναδικές πηγές που έχει, για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της πάλης του, είναι οι συνδρομές των μελών του, οι αποζημιώσεις των βουλευτών και ευρωβουλευτών, σύμφωνα με το Καταστατικό του Κόμματος, καθώς και η κρατική επιχορήγηση προς τα κόμματα, οι ενισχύσεις των φίλων του.

Η πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση με τους πολύμορφους μηχανισμούς που υπηρετούν την πλουτοκρατία χρειάζεται, εκτός από την εθελοντική δουλιά των μελών του και τη σταθερή βοήθεια των οπαδών του, να στηριχτεί και οικονομικά πλατύτερα από το λαό.

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τις νέες και τους νέους, τους ανθρώπους της επιστήμης, της τέχνης, να συνεισφέρουν στην Οικονομική Εξόρμηση. Η δική τους ενίσχυση έχει ιδιαίτερο πολιτικό βάρος και σημασία.

Ενίσχυση των οικονομικών του ΚΚΕ σημαίνει:

Πλατύτερη εκλαΐκευση της πολιτικής του Κόμματος, ανάπτυξη των δυνατοτήτων επεξεργασίας των θέσεων που εξοπλίζουν θεωρητικά και πρακτικά το Κόμμα, το εργατικό και λαϊκό κίνημα, διοργάνωση μεγάλων πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων όλο το 2008 προς τιμήν των 90 χρόνων του ΚΚΕ, βελτίωση των μέσων μαζικής ενημέρωσης, του «Ριζοσπάστη» και του «902», ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού. Σημαίνει ανάπτυξη των διεθνών σχέσεων του ΚΚΕ, καθώς και της αλληλεγγύης σε Κομμουνιστικά Κόμματα και κινήματα.

Οι τελευταίες βουλευτικές εκλογές έδειξαν ότι το κύρος και η επιρροή του ΚΚΕ στο λαό έχουν διευρυνθεί. Είναι πολλοί εκείνοι που έχουν την προθυμία να το ενισχύσουν οικονομικά, ακόμα κι αν δεν το ψήφισαν.

Η Οικονομική Εξόρμηση ας γίνει μία αφετηρία για μια νέα ουσιαστική επικοινωνία του ΚΚΕ με το λαό, για τη διεύρυνση των πολιτικών δεσμών μαζί του. Για την ενίσχυση της λαϊκής συσπείρωσης, για την ανάπτυξη του εργατικού και του λαϊκού κινήματος.

Ζήτω τα 90 χρόνια του ηρωικού ΚΚΕ!

Ολοι και όλες για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης!

17 Νοέμβρη 2007

Η ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ