Κυριακή 10 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Υποβάθμιση της Αμυγδαλέζας

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Αντ.Σκυλλάκου, Λ. Κανέλλη και Ορ. Κολοζώφ

Σε παραπέρα υποβάθμιση οδηγείται η περιοχή Αμυγδαλέζας του Δήμου Αχαρνών όπου και θα δημιουργηθεί το Κέντρο Προσωρινής Φύλαξης Αλλοδαπών (ΚΠΦΑ) δυναμικότητας 2.000 ατόμων - σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου - επισημαίνουν στην Ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος, Λ. Κανέλλη και Ορ. Κολοζώφ για τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης, ΠΕΧΩΔΕ και Γεωργίας.

Οπως επισημαίνουν οι τρεις βουλευτές, ο Δήμος Αχαρνών είναι μια περιοχή στην οποία έχουν ήδη συγκεντρωθεί μια σειρά από δραστηριότητες που αφορούν συνολικά την Αττική όπως ο Αγωγός Φυσικού Αερίου, ο Σταθμός μετεπιβίβασης, στρατόπεδα, η Αττική οδός, το Ολυμπιακό χωριό, οι φυλακές αλλοδαπών γυναικών και - κατά πληροφορίες του τοπικού Τύπου - οι φυλακές ανηλίκων. Αλλωστε, στο Δήμο Αχαρνών, συνεχίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, παραμένουν άλυτα τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν από τον περσινό σεισμό.

«Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει μια επιπλέον υποβάθμιση της, ήδη βεβαρημένης από υπερ-τοπικές χρήσεις, περιοχής, δεδομένου ότι γίνεται λόγος για τη μετακίνηση και φύλαξη δεκάδων χιλιάδων αλλοδαπών ετησίως», επισημαίνεται στην Ερώτηση των βουλευτών. Και συνεχίζουν: «Να σημειωθεί ότι το ΚΠΦΑ δημιουργείται στις υπάρχουσες Σχολές Αστυνομίας, σε απόσταση 150 μέτρων από ένα δημοτικό σχολείο και ένα γυμνάσιο».

Αλλωστε, τα παραπάνω - τονίζουν οι τρεις βουλευτές του Κόμματος - έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση - Δήμος Αχαρνών και Κοινότητα Θρακομακεδόνων - στους μαζικούς φορείς και στους κατοίκους της περιοχής που δεν έχουν ενημερωθεί μέχρι σήμερα επίσημα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τους υπουργούς, ποιος είναι ο συνολικός σχεδιασμός της κυβέρνησης για ν' αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα της φύλαξης των αλλοδαπών που δικαιούνται ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Επίσης ρωτούν, αν παρά την αντίθεση των μαζικών φορέων και των κατοίκων της περιοχής Αχαρνών, θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι φυλακές αλλοδαπών γυναικών και αν θα προχωρήσει η κυβέρνηση στη λειτουργία του ΚΠΦΑ στην Αμυγδαλέζα που εκτός των άλλων βρίσκεται η Διεύθυνση Τεχνικών Εφαρμογών Νοτίου Ελλάδας - αποθήκες και τεχνικές υπηρεσίες της αστυνομίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επεκτείνεται η καταστολή σε βάρος μεταναστών (2012-08-11 00:00:00.0)
Αρση της ομηρίας για τους σχολικούς φύλακες (2003-11-29 00:00:00.0)
Να γίνει αορίστου χρόνου η σύμβασή τους (2003-07-23 00:00:00.0)
Μηχανισμός παρακολούθησης της σχολικής ζωής (2001-03-14 00:00:00.0)
Οι αρμόδιοι «νίπτουν τας χείρας» (2000-03-28 00:00:00.0)
Πολιτική "ομπρέλα" στις "επιχειρήσεις - σκούπα" (1999-07-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ