Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
Να σταματήσει η πορεία ιδιωτικοποίησης

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Δήμος Κουμπούρης

Να σταματήσει την πορεία ιδιωτικοποίησης και απαξίωσης του ομίλου της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ) και να πάρει συγκεκριμένα μέτρα που θα περιορίζουν στο ελάχιστο τους κινδύνους σε βάρος των επιβατών και των εργαζομένων, ζητά από την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Δήμος Κουμπούρης, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Οπως σημειώνει ο βουλευτής του Κόμματος, «τα τελευταία περιστατικά που έχουν σημειωθεί σε αεροσκάφη που χρησιμοποιούν οι "Ολυμπιακές Αερογραμμές", θέτουν επί τάπητος το πολύ σοβαρό ζήτημα της ασφάλειας των πτήσεων της εταιρείας». Και προσθέτει: «Οι κυβερνήσεις, τόσο της ΝΔ τώρα όσο και του ΠΑΣΟΚ παλιότερα, στα πλαίσια της ιδιωτικοποίησης και του ξεπουλήματος του ομίλου, σκόπιμα δε σχεδιάζουν και δεν προβλέπουν τις ανάγκες της εταιρείας, δεν εξασφαλίζουν ικανό αριθμό αεροσκαφών που χρειάζονται με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι "Ολυμπιακές Αερογραμμές" να ανταποκριθούν στο έργο τους. Η κυβέρνηση προκειμένου να επιλύσει το πρόβλημα προχώρησε σε εκμίσθωση αεροσκαφών από εταιρείες χαμηλού κόστους, ισπανικής προέλευσης, και αμφιβόλου ποιότητας. Η τακτική των ΟΑ να ενοικιάζουν αεροσκάφη από άλλες χώρες και εταιρείες, η συντήρηση των οποίων δε γίνεται από την τεχνική βάση και τους μηχανικούς της Ολυμπιακής, έχει σαν συνέπεια να παρατηρούνται συνεχείς βλάβες, καθυστερήσεις στα δρομολόγια και κυρίως να αυξάνονται οι κίνδυνοι για την ασφαλή μεταφορά των επιβατών και των εργαζομένων στις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους».

Καταλήγοντας, ο Δήμος Κουμπούρης ρωτά τον υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών, αν θα σταματήσει η πορεία ιδιωτικοποίησης και απαξίωσης του ομίλου και αν θα παρθούν συγκεκριμένα μέτρα που θα περιορίζουν στο ελάχιστο τους κινδύνους σε βάρος των επιβατών και των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ