Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Στη μέγκενη δημοτικής αρχής και Ευρωπαϊκής Ενωσης

Αποχή πραγματοποιούν από την περασμένη Τρίτη οι εργαζόμενοι του Δήμου Περάματος, καθώς οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης είναι απλήρωτοι και όλοι οι εργαζόμενοι στο δήμο διεκδικούν την καταβολή των ασφαλιστικών τους εισφορών. Η κατάσταση οξύνεται, καθώς από προχτές η Ευρωπαϊκή Ενωση μπλόκαρε όλα τα χρήματα του δήμου.

Αιτία για την τελευταία εξέλιξη είναι ένα πιλοτικό πειραματικό πρόγραμμα (life) που είχε υλοποιήσει ο δήμος για την αναδάσωση του όρους Αιγάλεω. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε σε 4 χρόνια και η επιχορήγηση από την ΕΕ ήταν 460.000 ευρώ. Τα χρήματα είχαν εκταμιευτεί κανονικά. Σήμερα μαζί με τους τόκους, η ΕΕ ζητάει πίσω 500.000 ευρώ, καθώς τον Ιούνη του 2003 έκρινε ως μη επιλέξιμα τα κομμάτια που δεν είχαν ανατεθεί σε εργολάβους. Συγκεκριμένα, έκρινε πως μόνο το 10% των δέντρων που είχαν φυτευτεί στο όρος Αιγάλεω ήταν σε καλή κατάσταση, παρά τις δύσκολες συνθήκες αναδάσωσης και την υποχρέωση να χρησιμοποιηθούν πειραματικά υλικά του Πολυτεχνείου.

Ο Γιάννης Πατσιλινάκος, πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Πέραμα - Σύγχρονη Πόλη», χαρακτήρισε απαράδεκτη την τακτική αυτή της ΕΕ. η οποία θέλει να επιβάλει τις δικές της λύσεις και επιλεξιμότητες στο Δήμο Περάματος, αποβλέποντας στην ενίσχυση του μεγάλου κεφαλαίου και των επιχειρηματικών ομίλων. Επισήμανε την ανάγκη άμεσης πολιτικής και νομικής παρέμβασης για να ξεμπλοκαριστούν τα χρήματα των εργαζομένων που προσπαθεί να παρακρατήσει η ΕΕ, επισημαίνοντας ότι χωρίς αυτούς οι υπηρεσίες του δήμου δεν μπορούν να δουλέψουν.

Ευθύνη όμως γι' αυτή την κατάσταση έχει και ο σημερινός δήμαρχος, Γιάννης Γλύκας (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ), ο οποίος αποδέχεται πλήρως την εφαρμοζόμενη πολιτική που στερεί τους πόρους από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν αντιτίθεται και δε διεκδικεί χρήματα για έργα στο δήμο και απρόσκοπτη πληρωμή των εργαζομένων, στηρίζει τη μερική απασχόληση με την πρόσληψη συμβασιούχων και προσπαθεί τώρα να μεταθέσει τις ευθύνες στην αγωνιστική δημοτική αρχή του Γιάννη Πατσιλινάκου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ