Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεχίζεται η αντιδασική πολιτική

Οι πυρόπληκτες περιοχές στην Πελοπόννησο συνεχίζουν να παραδίδονται στα συμφέροντα του ιδιωτικού κεφαλαίου, ενώ κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει ληφθεί για τους μικρομεσαίους αγρότες και το λαό της περιοχής.

Αυτό επισήμανε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όπου συζητήθηκε η εκ των υστέρων έγκριση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με βάση την οποία εξαγγέλθηκαν τα έκτακτα μέτρα για τους πυρόπληκτους.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι «το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της περιοχής είναι που πρέπει να συζητηθεί» και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, αφού «προωθείται ένα συνολικότερο σχέδιο σε βάρος των φτωχών και μεσαίων αγροτών». Ανέφερε επίσης ότι «δεν έχει ξεκινήσει καμιά απολύτως εργασία αναδάσωσης», ενώ «παραδίδονται δασικές εκτάσεις και αιγιαλοί για επιχειρηματική δράση», αφού, για παράδειγμα, «στο Δήμο Ζαχάρως επιχείρηση του δημοσίου παραχώρησε 2.500 στρέμματα»!

«Οι καταστροφές δεν ήταν αποτέλεσμα ενός φυσικού φαινομένου. Είναι αποτέλεσμα μιας συνολικότερης πολιτικής, διαχρονικής στην Ελλάδα, που υποτάσσει τα πάντα στην ικανοποίηση των αναγκών του κεφαλαίου», τόνισε ο Ν. Καραθανασόπουλος. Συνέχισε σημειώνοντας ότι πρόκειται για την ίδια πολιτική που «προχωρεί σε μέτρα αλλαγής της χρήσης γης και προωθεί αντιδασικούς νόμους», ενώ «οι συνεχείς αλλαγές του άρθρου 24 διευκολύνουν αυτή τη διαδικασία». Παράλληλα, αναφερόμενος στην περίοδο των πυρκαγιών, τόνισε ότι «δεν έχουμε να κάνουμε με εκφράσεις του φαινομένου ενός ανίσχυρου κράτους», αφού «το κράτος είναι ισχυρό όταν πρόκειται να νομοθετήσει υπέρ του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ