Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Θρασύτατη πρόκληση από τους οπορτουνιστές

Αυτοί που υπέγραψαν την απελευθέρωση του ωραρίου στα εμπορικά καταστήματα, προσπαθούν σήμερα να συκοφαντήσουν το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων

Η στάση, η δράση και η γραμμή του ΠΑΜΕ και των σωματείων που συσπειρώνονται σε αυτό, βάζοντας εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και φέρνοντας αποτελέσματα με τον απεγκλωβισμό των εργαζομένων από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, ενοχλούν ιδιαίτερα την «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΑΠ), την παράταξη του ΣΥΝ.

Συγκεκριμένα, η ΑΠ με προχτεσινή της ανακοίνωση ρίχνει «τόνους» λάσπης ενάντια στο ΠΑΜΕ και τη δράση του. Κάνει λόγο για δήθεν «κοινωνικό διάλογο» μεταξύ του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και του Εμπορικού Συλλόγου για το θέμα του ωραρίου και εγκαλεί το σωματείο γιατί δε «στοιχίζεται» πίσω από τις θέσεις της Ομοσπονδίας του κλάδου για το ωράριο. Οταν αυτή η Ομοσπονδία όχι μόνο δεν οργάνωσε την αντίσταση των εργαζομένων ενάντια στην απελευθέρωση του ωραρίου, αλλά και με τις δικές της πλάτες έχει μπει σε εφαρμογή.

Με ανακοίνωσή του προς τους εργαζόμενους ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, μεταξύ άλλων, καταγγέλλει ότι:

«Η ίδια η ΑΠ στο χώρο των ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων είναι προϊόν αισχρής συναλλαγής και στήριξης από τη μεγαλοεργοδοσία. Στελέχη της ΑΠ αποτελούν τμήμα των αντιδραστικών μηχανισμών των εργοδοτών, τα οποία βρίσκονται στην ηγεσία της ΟΙΥΕ. Το σημερινό απελευθερωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων είναι και δικό της επίτευγμα, το οποίο προήλθε από τη συμφωνία του 1997 που έβαλε τις βάσεις. Είναι προϊόν της συμφωνίας μεταξύ ΣΕΛΠΕ, ΣΕΣΜΕ, Ομοσπονδίας, στην οποία πρωτοστάτησε η ΑΠ, τη στιγμή που ο Σύλλογος και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έδιναν σκληρή μάχη με την εργοδοσία έξω από τα πολυκαταστήματα και τα σούπερ μάρκετ. Πάνω στην κρίσιμη φάση του αγώνα η ΑΠ ξεπούλησε στην εργοδοσία τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Και καταλήγει: «Οι εργαζόμενοι με σταθερά βήματα, στα λίγα σωματεία που βρίσκονται στην ηγεσία τους στελέχη της ΑΠ, τους καθαιρούν και τιμούν με την ψήφο τους, τη συμμετοχή τους, με όποιες ενστάσεις μπορεί να έχουν, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ