Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ
Πάνω από 6 μήνες στα συρτάρια του υπουργείου!

Στα συρτάρια παραμένει η από 14/5/2007 υπογεγραμμένη κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων στις ιδιωτικές κλινικές, της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ), καθώς οι αρμόδιοι αρνούνται να την κηρύξουν υποχρεωτική, κατ' επιταγή - όπως φαίνεται - των ιδιωτών μεγαλοεργοδοτών του κλάδου.

Με ανακοίνωσή της η ΟΣΝΙΕ αναφέρει ότι στις 21/5/2007 υποβλήθηκε το αίτημα στο υπουργείο να κηρυχτεί η σύμβαση υποχρεωτική. Αποφάνθηκε η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου και εισηγήθηκε στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, το οποίο και γνωμοδότησε θετικά. Την απόφαση υπέγραψε ο γενικός γραμματέας, διαβιβάστηκε και υπογράφτηκε και από τον γενικό διευθυντή του αρμόδιου υπουργού, αλλά αντί να σταλεί στο Τυπογραφείο, επιστράφηκε πίσω.

Η δικαιολογία, σημειώνει η ΟΣΝΙΕ, ήταν ότι δήθεν ...άλλαξε ο αρμόδιος υφυπουργός. «Από τότε, αφού στο μεταξύ επανεκλέχτηκαν, ως νέα κυβέρνηση, ο μεν υπουργός λέει ότι είναι αρμοδιότητα της νέας υφυπουργού, η δε υφυπουργός παραγγέλλει ότι δε θα την υπογράψει, διότι αντιδρούν τα ...ολιγοπώλια, δηλαδή, οι τέσσερις μεγαλοκλινικάρχες του κλάδου»!

Η ΟΣΝΙΕ, μεταξύ άλλων, καταλήγει σημειώνοντας ότι «με αυτά και άλλα, πολύ γρήγορα θα εισπράξουν όχι απλά την οργή, αλλά το καταλυτικό έργο μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ