Σάββατο 24 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Αναστολή απεργιών

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φοιτητές

ΠΑΡΙΣΙ.--

Οι γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο (SNCF) και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (RATP) αποφάσισαν κατά συντριπτική πλειοψηφία, ακολουθώντας την έμμεση στάση των περισσότερων συνδικαλιστικών ηγεσιών, να «αναστείλουν προς το παρόν» τις κινητοποιήσεις, αναμένοντας την εξέλιξη των συναντήσεων που θα γίνουν με τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και εκπροσώπους της κυβέρνησης.

Οι συναντήσεις αυτές αναμένεται να διαρκέσουν ένα μήνα. Προς το παρόν, πάντως, η κυβέρνηση διατείνεται ότι δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει από τη βασική της θέση να καταργήσει το καθεστώς των «ειδικών συντάξεων» στο οποίο υπάγονται οι εργαζόμενοι στις μεταφορές και στις εταιρείες ενέργειας.

Αντίθετα, τις κινητοποιήσεις τους συνεχίζουν οι φοιτητές. Την Τρίτη προγραμματίζονται νέες διαδηλώσεις από τις ενώσεις που έχουν καταλάβει τα Πανεπιστήμιά τους διαμαρτυρόμενες για νομοσχέδιο που επιτρέπει τις ιδιωτικές χορηγίες και την επιβολή διδάκτρων. Χτες, δεν έλειψαν και τα μικροεπεισόδια στη Σορβόνη, όπου καταληψίες φοιτητές συγκρούστηκαν με φοιτητές που αντιτίθενται στις κινητοποιήσεις, με αποτέλεσμα να παρέμβει η αστυνομία και το Πανεπιστήμιο να κλείσει για μερικά 24ωρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ