Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Μαζικά προσέρχονται στις κάλπες οι εμποροϋπάλληλοι και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι της πειραιώτικης περιφέρειας για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Σύνδεσμο Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, για να κάνουν την εργατική τους οργάνωση ακόμα πιο δυνατή. Οι εργαζόμενοι μπορούν να ψηφίζουν από τις 11 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα και μέχρι τις 3 Δεκέμβρη. Σήμερα η κάλπη θα βρίσκεται στο Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού, αύριο Παρασκευή στο Δημαρχείο Κερατσινίου, ενώ Σάββατο και Κυριακή στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Τη Δευτέρα η κάλπη θα μεταφερθεί στο κατάστημα ΦΑΚΤΟΡΙ (Πειραιώς 76).

«ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»: Σε 48ωρη απεργία προχωρούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Αύριο, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα και πορεία προς τη Βουλή.

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ: Πανελλαδική συγκέντρωση το Σάββατο 1 Δεκέμβρη στις 11 το πρωί, στην πλατεία Ομόνοιας, πραγματοποιούν οι «σχολικοί τροχονόμοι». Σε προειδοποιητική 48ωρη αποχή από τα καθήκοντά τους προχωρούν σήμερα και αύριο και οι σχολικοί τροχονόμοι της Θεσσαλονίκης. Στις 10 το πρωί σήμερα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

ΓΕΩΤΕΕ: Πλατύ κάλεσμα προς όλους τους γεωτεχνικούς, να αλλάξουν με την ψήφο τους, το συσχετισμό δυνάμεων στη Διοίκηση του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου (ΓΕΩΤΕΕ) στις εκλογές στις 2 Δεκέμβρη, απευθύνει με ανακοίνωσή του, το Πανγεωτεχνικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΚΕΡΔΟΣ»: Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι διανομείς της εφημερίδας «Κέρδος» στη Θεσσαλονίκη, απαιτώντας επαναπρόσληψη των δύο συναδέλφων τους, εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης εργασίας κ.ά.

«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»: Την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και διεύρυνση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων απαίτησαν οι εργαζόμενοι του «Ευαγγελισμού» που, προχτές, έκαναν στάση εργασίας (7-10 π.μ.) και συγκέντρωση στο προαύλιο του νοσοκομείου. Χαιρετισμό απηύθυνε ο βουλευτής του ΚΚΕ Δήμος Κουμπούρης.

ΕΚΑΒ: Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ πραγματοποιούν σήμερα και αύριο στάσεις εργασίας (9 π.μ. - 1 μ.μ.) διεκδικώντας την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά και προσλήψεις πληρωμάτων για τα ασθενοφόρα. Σήμερα οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ θα κάνουν συγκέντρωση στο Πεδίο του Αρεως (10 π.μ.).

«ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ»: Την πύλη του Δρομοκαΐτειου στην εφημερία κλείνουν σήμερα οι εργαζόμενοι του ψυχιατρείου, με στάση εργασίας 10 π.μ. - 2 μ.μ., διεκδικώντας προσλήψεις προσωπικού και ανάκληση της μετακίνησης δύο γιατρών στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο.

ΕΛΒΟ: Μαζική πορεία διαμαρτυρίας για τα προβλήματα στην ΕΛΒΟ εξαιτίας της εφαρμοζόμενης πολιτικής της κυβέρνησης, έκαναν οι εργαζόμενοι, από τα Δικαστήρια έως το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης χτες το πρωί. Στη γενική συνέλευση, που έγινε στο εργοστάσιο πριν την πορεία, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις. Οι ταξικές δυνάμεις της ΔΑΣ έθεσαν ως αίτημα και σε αντιπαράθεση με την πλειοψηφία των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, την ανάγκη για ΕΛΒΟ 100% στο Δημόσιο και για δημιουργία ενιαίου φορέα αμυντικών βιομηχανιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ