Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
Επίκαιρα τα συμπεράσματα από τη σοσιαλιστική οικοδόμηση

Τα διδάγματα του Οχτώβρη, τα συμπεράσματα από τη σοσιαλιστική οικοδόμηση είναι επίκαιρα, όπως επίκαιρη και ρεαλιστική είναι η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, γιατί δείχνουν τη διέξοδο και την προοπτική για την εργατική τάξη και τους λαούς ώστε ν απαλλαγούν οριστικά και αμετάκλητα από τους εκμεταλλευτές τους.

Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα της χτεσινής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Αρτα, από την ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, στην οποία μίλησε ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. «Τιμάμε τα 90 χρόνια του Οχτώβρη, προσπαθώντας ταυτόχρονα ν' αντλήσουμε και να βγάλουμε διδάγματα από την επαναστατική δράση των Ρώσων εργατών επαναστατών, από το μπολσεβίκικο κόμμα. Μελετάμε την πορεία της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, τις αιτίες επικράτησης της αντεπανάστασης, για να γίνουμε περισσότερο ικανοί ώστε να συμβάλουμε εμείς και οι νεότερες γενιές των κομμουνιστών να κάνουν πιο αποτελεσματική πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού, για τη λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό. Μένουμε αταλάντευτα σταθεροί στις αρχές μας, σημείωσε ο ομιλητής, αναλύουμε τα ιστορικά γεγονότα με βάση τη μαρξιστική -λενινιστική θεωρία, τη μεθοδολογία της ενότητας, της πάλης των αντιθέτων, της ταξικής πάλης, που αποτελούν τη δύναμη, τις αιτίες των εξελίξεων σε κάθε κοινωνικοοικονομικό σύστημα.

Οι ανατροπές δε μας οδηγούν στο μηδενισμό. Υπερασπιζόμαστε το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε και την ανεπανάληπτη συνεισφορά του γιατί ήταν το μεγαλύτερο επίτευγμα της ταξικής πάλης, η μεγαλύτερη επανάσταση στην ιστορία των επαναστάσεων. Είμαστε σίγουροι ότι ανάλογα επιτεύγματα ακόμα πιο ισχυρά, ακόμα πιο σταθερά θα πραγματοποιηθούν στον αιώνα που διανύουμε. Εμείς από αυτό το συμπέρασμα αντλούμε τη δύναμη και την αισιοδοξία μας. Συνεχίζουμε το δρόμο που χάραξαν οι μπολσεβίκοι για να διαβούμε νικηφόρα. Από αυτό το συμπέρασμα, που δεν είναι μόνο δικό μας, προέρχεται ο φόβος της άρχουσας τάξης, του διεθνούς ιμπεριαλισμού. Ετσι εξηγείται ο λυσσασμένος αντικομμουνισμός τους. Αυτοί και οι οπορτουνιστές αυτή την περίοδο ξοδεύουν αρκετό μελάνι αναλύοντας την Οχτωβριανή Επανάσταση.

Ιδιαίτερα οι οπορτουνιστές εμφανίζονται να τιμάνε τον Οχτώβρη και ταυτόχρονα να θάβουν το επαναστατικό του έργο και περιεχόμενο. Χλευάζουν την προσπάθεια του ΚΚΕ να διδαχτεί από τις ελλείψεις και τα λάθη της επαναστατικής πάλης, της οικοδόμησης του Σοσιαλισμού, την ιστορία του ΚΚΕ, γιατί θεωρούν το σοσιαλισμό μια τελειωμένη υπόθεση, μια ουτοπία, ένα απραγματοποίητο όνειρο. Δεν πιστεύουν στη δύναμη και το δίκαιο της εργατικής τάξης. Αρνούνται και αντιπαλεύουν το πρόγραμμα και την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ που ανοίγει το δρόμο για τη λαϊκή συμμαχία, για τη λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό. Επιλέγουν να πορεύονται στο βούρκο της διαχείρισης του αστικού συστήματος.

Αστοί και οπορτουνιστές, ο καθένας με τον δικό του τρόπο και στο μέτρο που του αναλογεί, επιτίθενται αυτή την περίοδο για έναν ιδιαίτερο λόγο. Γιατί το ΚΚΕ αποτελεί εμπόδιο στα σχέδια για αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού με στόχο τη χειραγώγηση στο σύστημα λαϊκών δυνάμεων που θα επιχειρούν ν' απεγκλωβιστούν από την επιρροή των αστικών κομμάτων. Τα διδάγματα του Οχτώβρη, τα συμπεράσματα από τη σοσιαλιστική οικοδόμηση, κατέληξε ο ομιλητής, είναι επίκαιρα, όπως επίκαιρη και ρεαλιστική είναι η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, γιατί δείχνουν τη διέξοδο και την προοπτική για την εργατική τάξη και τους λαούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ