Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Παρέα με τον «902» TV

Στο λαϊκό τραγούδι και σε ήθη και έθιμα μας «ξεναγούν» σήμερα ορισμένες εκπομπές του «902» TV.

Στις 17.30 «Γεύσεις παράδοσης». Το στομάχι μας κι εμείς ένας έρωτας ακόλαστος. Απαιτητικός, επιτακτικός, αχόρταγος. Θέμα της σημερινής εκπομπής τα «ήθη και τα έθιμα των Ποντίων». Η επιμέλεια και η παρουσίαση είναι της Εφης Γρηγοριάδου και η έρευνα του Γιάννη Σαραντόπουλου.

Στις 18.30 θα μεταδοθεί η εκπομπή «Τεχνομορφές». Στο σημερινό ντοκιμαντέρ θα παρουσιαστεί η τεχνική της χρησιμοποίησης φύλλων χρυσού, σε διάφορες μορφές τέχνης.

Στις 21.30 η εκπομπή «Τα παντελόνια είναι περίεργα ρούχα» φιλοξενεί σήμερα την Ρένα Στάμου. Μία τραγουδίστρια που ξεκίνησε το 1948 στη δισκογραφία και που από τότε μέχρι σήμερα εκπροσωπεί επάξια το λαϊκό τραγούδι σε ολόκληρο τον κόσμο. Μία ιστορική αναδρομή όλων αυτών που έζησε δίπλα στους μεγάλους του λαϊκού και του ρεμπέτικου τραγουδιού. Η Ρένα Στάμου έχει συνεργαστεί με τους Βαμβακάρη, Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου, Χιώτη, Καζαντζίδη, Τσαουσάκη, Ζαμπέτα, Μπιθικώτση. Για περισσότερα από 40 χρόνια γυρίζει τον κόσμο και εκτός από εμφανίσεις σε συναυλίες, δίνει συνεντεύξεις σε Πανεπιστήμια και Μουσικές Ακαδημίες για το λαϊκό τραγούδι. Η επιμέλεια και η παρουσίαση είναι του Πάρη Μήτσου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ