Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Καουμπόις στην... Αμέρικα

Σκηνή από την ταινία του Ακι Καουρισμάκι
Σκηνή από την ταινία του Ακι Καουρισμάκι
Ο Ακι Καουρισμάκι υπογράφει τη μουσική κωμωδία με τίτλο «Οι "Λένινγκραντ Καουμπόις" πάνε Αμέρικα», που θα προβληθεί απόψε στις 24.00 από την ΕΤ-1.

Το πιο τερατώδες και κακό συγκρότημα ροκ, οι «Λένινγκραντ Καουμπόις», εκτελούν ένα κοζάκικο τραγούδι, μπροστά σ' έναν ιμπρεσάριο. Τους κρίνει αυστηρά: Καμιά εμπορική προοπτική. Οι μουσικοί αποφασίζουν παρά ταύτα, να ξεκινήσουν για την κατάκτηση της Αμερικής με το μάνατζέρ τους, Βλαντιμίρ. Τους ακολουθεί ο Ιγκόρ, ο ηλίθιος του χωριού, που τον θεωρούν ανάξιο να συμμετάσχει στο γκρουπ, γιατί τα μαλλιά του είναι πιο κοντά και δε σχηματίζουν την «μπανάνα», το χαρακτηριστικό τους γνώρισμα. Διασχίζουν τις ΗΠΑ με μια σαραβαλιασμένη κάντιλακ, κουβαλώντας στη στέγη το φέρετρο ενός ξεπαγιασμένου συντρόφου τους. Πετυχαίνουν σαν από θαύμα, ένα συμβόλαιο για το Μεξικό, ταξιδεύουν στο Νότο από το Μέμφις, τη Νέα Ορλεάνη, το Γκάλβεστον και πέρα...

Ενα θεότρελο παράξενο φιλμ, με ένα αληθινό, εξωφρενικό και ατάλαντο ροκ γκρουπ και τις περιπέτειες του στην Αμερική, σε μια μυθοπλασία αυτοσχεδιαστική, σχεδόν ντοκιμαντερίστικη, σε ένα «ρουντ μούβι», παράδοξο και κωμικό. Παίζουν: Μάτι Πέλονπεε, Αντρέ Γοουίλμς, οι «Λένινγκραντ Καουμπόις»

-- «Συγκάτοικοι με το ζόρι». Κωμική ταινία σε σκηνοθεσία Ντάνι Ντε Βίτο.

Ο Αλεξ Ρόουζ και η Νάνσι Κέντρικς είναι ένα νεαρό ζευγάρι που ψάχνει για το σπίτι των ονείρων του. Οταν τελικά το βρίσκουν, ανακαλύπτουν ότι όλα είναι τέλεια, εκτός από μία «μικρή» λεπτομέρεια: την κυρία Κόνελι που ζει στον πάνω όροφο. Θεωρώντας ότι η συνύπαρξή τους θα κυλήσει ήρεμα, εφόσον η κυρία Κόνελι είναι ηλικιωμένη και άρρωστη αποφασίζουν να το νοικιάσουν. Οι ελπίδες τους όμως γρήγορα σβήνουν, διότι η γειτόνισσά τους είναι μια ενεργητικότατη κυρία. Ο Αλεξ προσπαθεί να τελειώσει τη συγγραφή του βιβλίου του, αλλά οι καθημερινές ενοχλήσεις και απαιτήσεις από την κυρία Κόνελι γίνονται η αιτία να ξεσπάσει ένας φοβερός πόλεμος μεταξύ τους... Παίζουν: Μπεν Στίλερ, Ντρου Μπάριμορ, Αϊλίν Εσελ και Χάρβεϊ Φίερσταϊν(ALPHA, 00.45).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ