Κυριακή 2 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Ανομολόγητα μυστήρια...

Χίλιοι αδιέξοδοι «μικρόκοσμοι» εμφανίζονται συνεχώς και σβήνουν, μέσα στα δυσδιάκριτα σύνορα της απλής καθημερινής ζωής και του εγκλήματος, στο νέο μυθιστόρημα του Φώντα Λάδη «Μπύρα με γρεναδίνη» (εκδόσεις «ΠΥΛΗ»). Παράνομα στοιχήματα και ύποπτες συναλλαγές στο διαδίκτυο, ανομολόγητες επιθυμίες και ερωτικά πάθη, εμπόριο όπλων, ναρκωτικά και ανελέητος ανταγωνισμός ανάμεσα στους νονούς της νύχτας. Ο Φώντας Λάδης, μετά από μακρόχρονη, επιτυχημένη θητεία στην ποίηση, στην πεζογραφία και το δοκίμιο έρχεται να μας δώσει με έναν δικό του, «κινηματογραφικό» τρόπο τη συνεισφορά του στην πεζογραφία της σύγχρονης πόλης.

Ο αναγνώστης μέσα από τις δικές του αναγωγές μπορεί να ακολουθήσει, αν θέλει, το συγγραφέα στα άδυτα αυτού του κοντινού - αλλά όχι και φανερού - κόσμου και να οδηγηθεί στα δικά του συμπεράσματα.

Χρήσιμο για τους νεότερους αναγνώστες, ένα σύντομο βιογραφικό: Ο Φώντας Λάδης γεννήθηκε το 1943 στη Σπάρτη. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε ελληνικές, καθημερινές εφημερίδες και περιοδικά. Την περίοδο 1967 - 1973 έζησε στη Ρώμη. Εκδότης του περιοδικού «Τετράδιο» - μαζί με τον Δημήτρη Γκιώνη - από το 1974 έως το 1976. Εχει γράψει ποίηση, πεζογραφία, ταξιδιωτικό, πολιτικό και ιστορικό δοκίμιο, καθώς και βιβλία για παιδιά. Ποιήματά του μελοποιήθηκαν από τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Μάνο Λοΐζο και άλλους Ελληνες συνθέτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ