Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ
Είναι ανοιχτή κυβερνητική προβοκάτσια

ΚΚΕ και ΚΝΕ καταγγέλλουν πως ό,τι συνέβη στο Παγκράτι εντάσσεται σε συγκεκριμένο κυβερνητικό σχέδιο, με στόχο τον αποπροσανατολισμό και τη συκοφάντηση των αγώνων. Η προβοκάτσια έρχεται σε μια περίοδο που το πολιτικό σύστημα και τα κόμματά του, έχουν δυσκολίες να συσπειρώνουν και να κερδίζουν με την πολιτική τους

Οι μαθητές, όπως συνολικά το λαϊκό κίνημα παλεύουν στο φως της μέρας ανοιχτά και παστρικά ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Και ξέρουν να περιφρουρούν τον αγώνα τους από κάθε προβοκάτσια
Οι μαθητές, όπως συνολικά το λαϊκό κίνημα παλεύουν στο φως της μέρας ανοιχτά και παστρικά ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Και ξέρουν να περιφρουρούν τον αγώνα τους από κάθε προβοκάτσια
Φαινόμενα, όπως οι καταστροφές στο σχολείο του Παγκρατίου δεν είχαν, δεν έχουν, και ούτε πρόκειται να έχουν σχέση με τους μαθητικούς αγώνες. Πρόκειται για μια ανοιχτή κυβερνητική προβοκατόρικη επιχείρηση, με στόχο τον αποπροσανατολισμό και τη συκοφάντηση των μαθητικών αγώνων και κατ' επέκταση των αγώνων του λαϊκού κινήματος. Επιβάλλεται η ανάγκη όχι μόνο για ένταση της οργάνωσης, αλλά και περιφρούρησης του αγώνα.

Τα παραπάνω καταγγέλθηκαν κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνέντευξης Τύπου που συνδιοργάνωσαν η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ και το ΚΣ της ΚΝΕ και μίλησαν ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ του ΚΚΕ και ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που οι καλοθελητές του συστήματος δρουν προβοκατόρικα, οργανώνουν το πώς θα διαβάλουν και θα αμαυρώσουν τον αγώνα των μαθητών, συνδέοντας παράλληλα τις μαθητικές κινητοποιήσεις και καταλήψεις με καταστροφές, βανδαλισμούς, ναρκωτικά. Μας γεννούν όμως σοβαρά ερωτήματα οι καταστροφές που έχουν γίνει στο σχολικό συγκρότημα του Παγκρατίου. Από ποιους έχουν γίνει; Το πράγμα βρωμάει πάρα πολύ. Ο κόσμος πλέον γνωρίζει ότι πρόκειται για μια κυβερνητική προβοκατόρικη επιχείρηση ενάντια στο λαϊκό κίνημα.Ποιος έχει ξηλώσει ντουβάρια; Ποιος έχει διαλύσει βιβλιοθήκες; Οι αγωνιζόμενοι μαθητές;Ολος ο κόσμος γνωρίζει πλέον ότι οι συγκεκριμένες καταστροφές στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα καμιά σχέση δεν έχουν όχι μόνο με τους μαθητές, αλλά πλέον όλη η γειτονιά μιλάει για μπλεγμένο υπόκοσμο, για συμμορίες, για συγκεκριμένο σχεδιασμό. Και αυτή η ανοιχτή προβοκάτσια - γιατί για τέτοιο πράγμα μιλάμε - μπορεί να επιβεβαιωθεί από τις μετέπειτα εξελίξεις και πώς αξιοποιούνται τέτοια πράγματα για να αμαυρώσουν τον αγώνα των μαθητών», υπογράμμισε ο Γ. Πρωτούλης.

Βαριές οι ευθύνες της κυβέρνησης

Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου
Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου
«Η ίδια η κυβέρνηση μιλάει μόνη της», είπε ο Γ. Πρωτούλης, και σε επιβεβαίωση της καταγγελίας διάβασε αποσπάσματα από κατάπτυστο κείμενο που κυκλοφορεί η ΟΝΝΕΔ τις τελευταίες μέρες στα σχολεία. Ενα κείμενο που πάνω απ' όλα προδίδει την αδυναμία της κυβέρνησης να πείσει για την αντιλαϊκή πολιτική της, μιλώντας για υποκινούμενες μειοψηφίες μαθητών και κατασκευάζοντας χονδροειδέστατα ψεύδη, προκειμένου να «χτυπήσει» το ΚΚΕ και την ΚΝΕ που στήριξαν τους μαθητικούς αγώνες.

Στην «καλοστημένη προβοκάτσια, η οποία οργανώθηκε από τους αντίπαλους του μαθητικού και γενικότερα του λαϊκού κινήματος», αναφέρθηκε στη συνέχεια ο Δ. Αρβανιτάκης, τονίζοντας ότι αυτό που έγινε στο Παγκράτι «δεν έχει καμιά σχέση ούτε με τους αγώνες, ούτε με τις καταλήψεις των μαθητών, ούτε με το λαϊκό κίνημα. Είναι δεδομένο ότι το μαθητικό κίνημα οργανώνει την πάλη του με καταλήψεις, με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων, με αποφάσεις τοπικών Συντονιστικών.Αυτή η προβοκάτσια έρχεται σε μια περίοδο που το πολιτικό σύστημα και τα κόμματά του έχουν δυσκολίες να συσπειρώνουν και να κερδίζουν με την πολιτική τους. Σε μια περίοδο που συνεχίζεται να αναπτύσσεται η πάλη του ελληνικού λαού και της νεολαίας και για τα ζητήματα Παιδείας, για το Ασφαλιστικό, για το μεροκάματο, το μισθό, τη ζωή του».

Και υπογράμμισε τις «βαριές ευθύνες της κυβέρνησης γι' αυτήν την επίθεση που εξαπολύεται. Εχει βαριές ευθύνες η κυβέρνηση και ο ίδιος ο υπουργός, όταν γίνονται καταλήψεις και λέει "απευθυνθείτε στην αστυνομία, καταγγείλετε" κλπ.Η κυβέρνηση έχει βαριές ευθύνες όχι μόνο γιατί προσπαθεί να εκμεταλλευτεί αυτήν την προβοκάτσια και να την εντάξει στη λογική της, αλλά και γιατί δεν έχει ικανοποιήσει κανένα από τα αιτήματα των μαθητών και του λαϊκού κινήματος». Και αναφερόμενος στο ρόλο και τις ευθύνες των εφημερίδων - κυβερνητικών και όσων αυτοαποκαλούνται «αντιπολίτευση» - τόνισε πως «αυτό που λένε είναι "εν πάση περιπτώσει αυτά που γίνονται είναι αποτέλεσμα των καταλήψεων" και ότι "δε χρειάζεται να συνεχιστεί η δράση εκείνων που αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον". Χτυπούν δηλαδή το μαθητικό κίνημα και τις μορφές πάλης που αποφασίζουν με ΓΣ οι μαθητές».

«Ο κόσμος να καταδικάσει αυτήν την πρωτοφανή σε μέγεθος προβοκάτσια ενάντια στο μαθητικό κίνημα. Να την καταδικάσει εντείνοντας τον αγώνα του λαού και της νεολαίας μπροστά στις εξελίξεις που θέλουν τη νέα γενιά να αποτελέσει γενιά χωρίς δικαιώματα στη μόρφωση, στην εργασία. Καλούμε όχι μόνο σε ένταση της οργάνωσης του αγώνα, αλλά καλούμε και σε ένταση της περιφρούρησης του αγώνα, γιατί φαίνεται ότι υπάρχει συγκεκριμένο κυβερνητικό σχέδιο. Για πρώτη φορά γίνεται μια τέτοια προβοκάτσια ανοιχτά από την ίδια την κυβέρνηση, από τον υπουργό Παιδείας, με τον δήμαρχο Αθηναίων και προσπάθεια να εμπλέξουν και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», κατέληξε ο Γ. Πρωτούλης.

Περιφρούρηση, επαγρύπνηση, συνέχιση του αγώνα

Ο Δ. Αρβανιτάκης τόνισε ακόμα: «Η νεολαία και ο λαός, επαγρυπνώντας να περιφρουρεί τους αγώνες του και να συνεχίσει με μεγαλύτερη μαζικότητα, επιμονή, ορμή να οργανώνει την πάλη του. Με μεγαλύτερη μαζικότητα και οι μαθητές για τα αιτήματά τους. Για δωδεκάχρονο σχολείο, ένα σχολείο για όλους μέχρι τα 18 χρόνια, για δημόσια δωρεάν Παιδεία, να σταματήσει η αφαίμαξη της λαϊκής οικογένειας, να καταργηθεί η παραπαιδεία, η ιδιωτική Παιδεία, τα φροντιστήρια και μετά το 12χρονο σχολείο, το ένα σχολείο για όλους μέχρι τα 18, επαγγελματικές κρατικές σχολές και όχι αυτή η κατάσταση που υπάρχει σήμερα, και να σταματήσει στο σχολείο να γίνεται σφαγιασμός, να είναι εξεταστήριο. Η πρόσβαση στα εκπαιδευτικά ιδρύματα να γίνεται με εξετάσεις σε δύο τρία μαθήματα και φυσικά να είναι δωρεάν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης. Πιο μαχητικά και πιο μαζικά να συνεχιστεί η πάλη των μαθητών και της νεολαίας και των εργαζομένων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με μαζικές κινητοποιήσεις απαιτούν μέτρα προστασίας της υγείας τους (2020-09-29 00:00:00.0)
Καλούν αύριο σε μαθητική κινητοποίηση (2020-09-17 00:00:00.0)
Εκδηλώνεται αυταρχικός παροξυσμός από τη μεριά της κυβέρνησης (2011-10-01 00:00:00.0)
Υπάρχουν και όρια! (2008-12-12 00:00:00.0)
Στο τμήμα γονείς και εκπαιδευτικοί για τις καταλήψεις (2008-05-31 00:00:00.0)
Οργανώνουν οι ίδιοι τον αγώνα τους (2006-10-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ