Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΥΜΝΑ
Μαστίζεται από περιβαλλοντικά προβλήματα

Μία πλήρη καταγραφή των περιβαλλοντικών προβλημάτων που μαστίζουν τη Λάρυμνα, όπως τη ρύπανση από τη ΛΑΡΚΟ, τις επιχειρήσεις αμμοβολών και τα ιχθυοτροφεία, που αναμένεται να αυξηθούν αν υλοποιηθεί η πρόθεση της ΔΕΗ να κατασκευάσει, σε συνεργασία με τη ΛΑΡΚΟ, μονάδα παραγωγής ρεύματος 800 MW, έγινε χτες, κατά τη διάρκεια ημερίδας που συνδιοργάνωσαν ο «Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος "Λάρυμνα"» και η Ενωση Ελλήνων Χημικών. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αποφασίστηκε η δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής, η οποία θα συντονίσει τον αγώνα των κατοίκων για την επίλυσή τους.

Τα τελευταία 40 χρόνια, η ποιότητα ζωής στην περιοχή διαρκώς χειροτερεύει, ενώ οι θάνατοι από καρκίνο αυξάνονται χρόνο με το χρόνο. Γι' αυτό και η συμμετοχή φορέων, κατοίκων και επιστημόνων στη χτεσινή εκδήλωση ήταν μεγάλη. Απόντες όμως ήταν οι αρμόδιοι τόσο του ΥΠΕΧΩΔΕ και του υπουργείου Υγείας, όσο και των άλλων εμπλεκόμενων φορέων.

Παίρνοντας το λόγο ο Τ. Χρονάς, νομαρχιακός σύμβουλος και επικεφαλής της ΝΑΣ, τόνισε πως η μόλυνση του περιβάλλοντος στην περιοχή είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών πρακτικών που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Από την πλευρά του ο Κ. Μπασδέκης, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Φθιώτιδας του ΚΚΕ, υπογράμμισε πως το ζήτημα του περιβάλλοντος, όπως αυτό εκφράζεται στην περίπτωση της Λάρυμνας, είναι πρώτιστα ζήτημα ταξικό.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του Γενικού Γραμματέα του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Φθιώτιδας, Π. Πολίτη, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργάτες στη ΛΑΡΚΟ και έχουν να κάνουν με τα ελλιπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ