Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Οι γονείς σε κοινή δράση

Σε κοινή παράσταση διαμαρτυρίας στις 11 Δεκέμβρη στην ΚΕΔΚΕ προχωρούν οι Ομοσπονδίες Γονέων Αθήνας, Πειραιά και Ανατολικής Αττικής, όπως αποφάσισαν χτες εκπρόσωποι των τριών Ομοσπονδιών σε κοινή σύσκεψη στον Πειραιά. Στη διαμαρτυρία αυτή θα απαιτήσουν να μην περάσουν τα σχολεία στους δήμους και θα θέσουν ζητήματα όπως Δημοτικά Νηπιαγωγεία, συντήρηση σχολικών κτιρίων, ΣΔΙΤ, χρήματα σχολικών επιτροπών, τροφεία στους παιδικούς σταθμούς.

Οι γονείς στην κοινή τους σύσκεψη αποφάσισαν επίσης, να ανακηρυχτεί η 11 Δεκέμβρη, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού, σε μέρα δράσης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και με πρωτοβουλίες που θα αποφασιστούν από τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να δημοσιοποιηθούν τα ιδιαίτερα προβλήματα του κάθε σχολείου, αλλά και το τι σχολείο προωθείται με τις μεταρρυθμίσεις.

Επίσης, με δεδομένο πως στα σχολεία σήμερα φοιτούν πάνω από 20% παιδιά μεταναστών, οι γονείς των οποίων δε συμμετέχουν στους συλλόγους και τα ίδια με ελάχιστες εξαιρέσεις δε συνεχίζουν την εκπαίδευση μετά το Γυμνάσιο, θα κάνουν συνάντηση με τις αντίστοιχες κοινότητες μεταναστών για να δουν τα ιδιαίτερα προβλήματά τους.

Μέσα από τη σύσκεψη επισημάνθηκε η ανάγκη παραπέρα ανάπτυξης δράσης του γονικού κινήματος σε μια σειρά κρίσιμα ζητήματα, όπως ο προϋπολογισμός, τα νέα βιβλία, η είσοδος επιχειρήσεων στα σχολεία, οι αλλαγές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η επαγγελματική εκπαίδευση κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ