Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Κλιμάκωση πολιτικών αντιπαραθέσεων

Κίνδυνος επιδημίας χολέρας στη Βαγδάτη

ΒΑΓΔΑΤΗ.-

Με την απουσία τους, αρκετοί βουλευτές μποϊκόταραν χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής με θέμα την έγκριση πρότασης του πρωθυπουργού Μάλικι για την κάλυψη δύο κενών υπουργικών θέσεων. Η σουνιτική «πτέρυγα» της Βουλής υποστήριξε ότι διαφωνεί με τις πρωθυπουργικές επιλογές, ενώ ορισμένοι σιίτες εξέφρασαν αντιρρήσεις «με τον τρόπο που προωθούνται τα ζητήματα».

Αναλυτές εκτιμούσαν ότι η πολιτική κατάσταση γίνεται ολοένα χειρότερη, καθώς οι διαφωνίες διογκώνονται. Τελευταίο επεισόδιο η συμφωνία που υπέγραψε ο Μάλικι με το Λευκό Οίκο για παράταση, εκτός πλαισίου ΟΗΕ, της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στο Ιράκ στο πλαίσιο «στρατηγικής συνεργασίας». Χθες, προφανώς προς κατευνασμό των αντιδράσεων, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι «δεν υπάρχουν σχέδια για εγκατάσταση μόνιμων αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ».

Κατά τα άλλα, έξω από τη Μπαακούμπα, 12 πολίτες σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν, όταν ρουκέτα έπληξε κατοικημένη περιοχή. Στη Βαγδάτη, ο ΟΗΕ και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για τα αυξανόμενα κρούσματα χολέρας. Γνωστοποίησαν ότι τις τελευταίες τρεις βδομάδες καταγράφηκαν 101 κρούσματα, τη στιγμή που η ασθένεια φαίνεται να ελέγχεται στην επαρχία. Οι δύο οργανισμοί τόνισαν ότι λαμβάνονται όλα τα δυνατά μέτρα, αν και ο μη εντοπισμός της εστίας της μόλυνσης προκαλεί φόβους ξεσπάσματος επιδημίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ