Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τίμησαν τον Γιάννη Χαλκίδη

Σε μια ιδιαίτερα ζεστή εκδήλωση, που διοργάνωσε η Αχτίδα Δυτικών Συνοικιών της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, οι εργαζόμενοι των Αμπελοκήπων τίμησαν τη μνήμη του νεολαίου κομμουνιστή Γιάννη Χαλκίδη που δολοφονήθηκε σε ηλικία 27 χρόνων, από τη στρατιωτικοφασιστική χούντα, τη νύχτα της 5ης Σεπτεμβρίου του 1967. Στην εκδήλωση, που έγινε παρουσία πλήθους κόσμου στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων, ο Γιώργος Τεμεκενίδης στέλεχος του ΚΚΕ, ιστορικός, και ο Μ. Σπυριδάκης μέλος της ΕΠ της ΚΟΘ του ΚΚΕ.

Ο Γιάννης Χαλκίδης ήταν μέλος του ΚΚΕ, Γραμματέας της Νεολαίας Λαμπράκη στους Αμπελόκηπους πριν την κήρυξη της δικτατορίας και αμέσως μετά οργανώθηκε στο Πατριωτικό Αντιδικτατορικό Μέτωπο (ΠΑΜ).

«Με τη θυσία του πέρασε στο πάνθεον των ηρώων του λαϊκού προοδευτικού κινήματος», ανέφερε ο Γ. Τεμεκενίδης. Και σημείωσε ότι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τη μνήμη του είναι να δυναμώσουμε την πάλη για την ανατροπή του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος, μαζί με το ΚΚΕ να δώσουμε τη μάχη για να περάσει η εξουσία στα χέρια της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ανέβηκε στο βήμα ο Μ.Σπυριδάκης, που μαζί με τον Γ. Χαλκίδη ήταν στον καθοδηγητικό πυρήνα της νεολαίας Λαμπράκη και πολλές φορές έδρασαν μαζί στους χώρους των Αμπελοκήπων. «Ηταν δοσμένος ολόψυχα στον αγώνα για την υπεράσπιση των ιδανικών του λαϊκού προοδευτικού κινήματος», είπε.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, έγινε απαγγελία ποιημάτων από το βιβλίο του Ερμή Μουρατίδη «Ωδή στον Γιάννη Χαλκίδη» που πρόσφατα εξέδωσε η ΚΟΘ του ΚΚΕ. Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με το συγκρότημα της ΚΝΕ.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ