Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Προς ελιγμό άρσης του στρατιωτικού νόμου

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Ορκίστηκε χτες ο Περβέζ Μουσάραφ πρόεδρος του Πακιστάν για δεύτερη θητεία, με πολιτικά αυτή τη φορά, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε την πρόθεσή του να άρει το στρατιωτικό νόμο και να επαναφέρει τη «συνταγματική λειτουργία», μέχρι τις 16 Δεκέμβρη, καλώντας όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συμμετάσχουν στις εκλογές στις 8 Γενάρη. Πριν την ανακοίνωση της άρσης του καθεστώτος εκτάκτου ανάγκης, ΕΕ και ΗΠΑ είχαν ζητήσει ακόμα μία φορά με δηλώσεις τους αποκατάσταση της συνταγματικής λειτουργίας.

Το κόμμα του Λαού του Πακιστάν και η ηγέτης του Μπεναζίρ Μπούτο δήλωσαν ότι θα κατέβουν στις εκλογές, χαιρετίζοντας τις εν λόγω αποφάσεις, ενώ ο Ναουάζ Σαρίφ δήλωσε ότι θα απόσχει από την εκλογική διαδικασία, καλώντας και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να σαμποτάρουν τις εκλογές και κατ' επέκταση τον Π. Μουσάραφ.

Ο πρώην στρατηγός, παράλληλα, υποστήριξε ότι έθεσε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, γιατί έκρινε ότι το έθνος βρίσκεται σε κίνδυνο, ισχυριζόμενος πως η εκλογή του στην προεδρία υποστηρίχτηκε από το 57% του εκλογικού σώματος, χωρίς να υπάρχει θέμα συνωμοσίας.

Στο μεταξύ σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν χτες στο Βορειοδυτικό Πακιστάν 11 άμαχοι σκοτώθηκαν, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας ισχυρίστηκαν ότι ανέκτησαν τον έλεγχο της επαρχίας Σουάτ, από «εξτρεμιστές ισλαμιστές», σκοτώνοντας πάνω από 200 φερόμενους ως μαχητές προσκείμενους στους Ταλιμπάν.

Στην περιοχή στάλθηκαν χερσαίες δυνάμεις, πυροβολικό κι επιθετικά ελικόπτερα στα πλαίσια των δεσμεύσεων Μουσάραφ προς τις ΗΠΑ για «πάταξη της τρομοκρατίας και της Αλ Κάιντα»...

Στα σύνορα με το Αφγανιστάν έκρηξη βόμβας που τοποθετήθηκε στην άκρη δρόμου είχε αποτέλεσμα πέντε Πακιστανοί στρατιώτες να σκοτωθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ