Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το δίκιο των λαών θα νικήσει

Μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τη Διεθνή Μέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό

Με μήνυμά της η ΚΕ του ΚΚΕ, και με την ευκαιρία της Διεθνούς Μέρας Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό (29 του Νοέμβρη), «εκφράζει την πιο θερμή αλληλεγγύη των κομμουνιστών της Ελλάδας στον δύσκολο, επίμονο, ηρωικό και δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού για την αποκατάσταση των δικαιωμάτων του».

Το μήνυμα έχει ως εξής: «ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ μιας "νέας Μέσης Ανατολής" κάτω από τον έλεγχο των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Ισραήλ για τη διασφάλιση και εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

Χαιρετίζουμε τις πατριωτικές, αντιιμπεριαλιστικές, απελευθερωτικές δυνάμεις του παλαιστινιακού κινήματος, που δίνουν εδώ και χρόνια έναν μεγάλο αγώνα για την απελευθέρωση του παλαιστινιακού λαού από την κατοχή των ισραηλινών δυνάμεων και την ίδρυση του δικού τους, ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, όπως έχουν κάθε δικαίωμα.

Παρά την επιθετικότητα των ισραηλινών κυβερνήσεων και των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά αμάχων και γυναικόπαιδων, παρά την πολιτική εποικισμού που ακολουθείται και τις προσπάθειες κοινωνικού και οικονομικού στραγγαλισμού των Παλαιστινίων στις κατεχόμενες και αποκλεισμένες περιοχές και παρά τις εντεινόμενες προκλητικές παρεμβάσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ, το παλαιστινιακό κίνημα αντίστασης συνεχίζει τον ηρωικό και δύσκολο δρόμο του μέχρι την τελική δικαίωση.

Το ΚΚΕ με σταθερότητα υποστηρίζει πως μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του παλαιστινιακού ζητήματος, που θα ανταποκρίνεται στα θεμελιώδη δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού, πρέπει να βασίζεται στις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, όπως την 194, τη 242, την 338, τη 237. Λύση που θα κατοχυρώνει την ύπαρξη ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, που θα ρυθμίζει το σοβαρότατο θέμα των κατεχόμενων εδαφών, το καθεστώς της Γάζας και της Δυτικής Οχθης. Και ασφαλώς θα αντιμετωπίζει τη ρύθμιση του τεράστιου προβλήματος των προσφύγων που αποτελούν περίπου το 60% του παλαιστινιακού λαού. Στο πλαίσιο αυτό, η λύση του παλαιστινιακού ζητήματος δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει τη ρύθμιση για την επιστροφή όλων των κατεχόμενων αραβικών εδαφών από το Ισραήλ από το 1967. Η απελευθέρωση των εδαφών του Νότιου Λιβάνου αποτελεί μια μεγάλη νίκη.

Σήμερα ενώνουμε τη φωνή μας, εντείνουμε τη δράση μας για την ανεξαρτησία του παλαιστινιακού λαού, την απόκτηση του δικού του ανεξάρτητου και βιώσιμου κράτους με πλήρη έλεγχο στις πλουτοπαραγωγικές πηγές του και τον παλαιστινιακό λαό αφέντη στον τόπο του. Η νίκη σας αυτή θα είναι μια νίκη κατά της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας, μια μεγάλη νίκη της αντιιμπεριαλιστικής πάλης όλων των λαών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ