Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στο Χρηματιστήριο η ΚΟΣΜΟΤΕ

Στο Χρηματιστήριο οδεύει η ΚΟΣΜΟΤΕ. Χτες, σε συνεδρίασή του, το ΔΣ του Χρηματιστηρίου ενέκρινε το ενημερωτικό δελτίο της ΚΟΣΜΟΤΕ, για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την εισαγωγή της εταιρίας στην κύρια αγορά.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο που εγκρίθηκε, η ΚΟΣΜΟΤΕ θα διαθέσει 17.500.000 νέες κοινές ονομαστικές και 31.250.000 υφιστάμενες κοινές ονομαστικές μετοχές, με εγχώρια και διεθνή προσφορά.

Η δημόσια εγγραφή αναμένεται να διαρκέσει από τις 2 μέχρι 6 Οκτώβρη. Θα διατεθεί το 15% των μετοχών. Το 5% από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και το 10% από το ποσοστό μετοχών που κατέχουν οι δύο σημερινοί μέτοχοι (ο ΟΤΕ και η νορβηγική ΤΕΛΕΝΟΡ). Μετά την εισαγωγή, η συμμετοχή του ΟΤΕ στο μετοχικό κεφάλαιο της ΚΟΣΜΟΤΕ θα περιοριστεί περίπου στο 60% από 70% που είναι σήμερα.

Εξάλλου, με πρόσφατη κοινή απόφαση των υπουργών Εθνικής Οικονομίας, Ανάπτυξης και Μεταφορών και Επικοινωνιών, η εταιρία προαλείφεται και για την εισαγωγή της σε ξένο χρηματιστήριο. Οι πληροφορίες από την ΚΟΣΜΟΤΕ επιμένουν ότι προσανατολίζεται σε αυτό του Λονδίνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ