Κυριακή 2 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα υπερκέρδη...

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά ήταν τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν προχτές για την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων που λειτουργούν στη χώρα. Σε μια περίοδο που τα λαϊκά νοικοκυριά συνθλίβονται κάτω από το βάρος της πολιτικής λιτότητας, σε μια περίοδο που όλα τα σφυριά της άρχουσας τάξης χτυπάνε τα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων, μια χούφτα εκπρόσωποι αυτής της κοινωνίας, οι πλουτοκράτες, απολαμβάνουν τα αποτελέσματα της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

Τι λένε τα στοιχεία; Οτι 170 επιχειρηματικοί όμιλοι στο εννιάμηνο Γενάρης - Σεπτέμβρης εμφάνισαν επίσημα καθαρά κέρδη που ξεπέρασαν τα 9 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσά που, χωρίς καμιά απολύτως υπερβολή, κλάπηκαν από τον πλούτο που παράγουν ολόκληρο το χρόνο τα εκατομμύρια των εργαζομένων.

Ετσι είναι όμως η κοινωνία τους, έτσι είναι ο καπιταλισμός. Εμείς οι πολλοί, το σύνολο σχεδόν, να πληρώνουμε κι αυτοί οι ελάχιστοι να κερδίζουν. Να τα τσεπώνουν, δηλαδή. Τσεπώνουν από τους εξευτελιστικούς μισθούς των 657 ευρώ μεικτά και αν μιλήσουμε για τους ωρομίσθιους των 2 ευρώ την ώρα, τσεπώνουν από την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, τσεπώνουν από τις συνεχείς ανατιμήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης, τσεπώνουν από τις φοροαπαλλαγές, τσεπώνουν από τις κρατικές παραγγελίες, τσεπώνουν από παντού.

Σε ό,τι αφορά τους άλλους, εμάς τους πολλούς, θα σταματήσουμε να πληρώνουμε μόνο όταν θα καταφέρουμε να τους βγάλουμε πάνω από το κεφάλι μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ